48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
شهردار تهران در مراسم ديروز طبيعت را مظهر قدرت، خلاقيت، جمال و سخاوت خداوند دانست و بر قدرداني، حفظ و توسعه اين نعمت الهي تأكيد كرد چون از نظر شهردار تهران امروز مردم ما و دنيا بيش از هر زمان ديگر بر اين نكته اتفاق نظر دارند كه محيطزيست مهمترين شاخص كيفيت زندگي است. قاليباف يادآور شد: در دهه اخير ما متوجه شدهايم كه هرچه را درست كنيم اما محيطزيست را از دست دهيم هيچ چيز نداريم، بنابراين نخستين قدم براي ما مسئولان باور اين مهم است و بعد اينكه دائم مسائل را به گذشته و پيشينيان ارجاع ندهيم؛ ما مسئولان به جاي آدرس غلط دادن بايد پاي حل مسائل بايستيم.
محمدباقر قاليباف خواستار آن شد تا همه، دستبهدست هم دهند و اين مديريت ضعيف و ناكارآمد را در حوزههاي مختلف با تأكيد بر حفظ محيطزيست حل كنند. قاليباف ريشه آلودگي هوا را نه در افزايش جمعيت كه براساس بررسيهاي دقيق صورت گرفته به وسايل نقليه نسبت داد و گفت: بارها عرض كردهام كه نخستين مشكل در موضوع حل آلودگي هوا بحث ناكارآمدي مديريتي است پس اينطور نيست كه ما موضوع را نشناسيم يا توان حل آن را نداشته باشيم.
شهردار تهران با اشاره به برخي اظهارنظرها درباره اينكه بلندمرتبهسازيها در غرب تهران مانع حركت باد شده و به آلودگي هوا دامن ميزند، گفت: اگر اينطور باشد پس دليل آلودگي هوا در قم يا اراك چيست؟ اين يعني معضل محيطزيست جدي است و بايد براي آن چارهانديشي كرد و از هرگونه رفتار سياسي درحل موضوعي كه جنبه فني و اجتماعي دارد پرهيز كنيم چون اين مسئله با حيات و ممات مردم سر و كار دارد.قاليباف تأكيد كرد كه معضل آلودگي هوا در يك دوره حداكثر شش ساله قابل حل است و ميشود دراين مدت، آلودگي هوا را از حالت بحراني بيرون آورد و شرايط زندگي را براي مردم مناسب كرد طرح و برنامه كارشناسي اين موضوع هم آماده است اما جاي تأسف است كه اتفاقي نميافتد.
وي با تأكيد بر اينكه طي 10سالي كه از دوران مسئوليتش در شهرداري ميگذرد، لحظهاي از توسعه فضاي سبز غفلت نكرده است، گفت: در اين دوره چند هزار ميليارد تومان اعتبار براي خريد باغهاي تهران اختصاص دادهايم و اين باغات را به بوستان عمومي تبديل كردهايم؛ مثلا تنها در يك مورد براي خريد باغي در منطقه يك بيش از هزار و 700ميلياردتومان براي تملك آن هزينه و اين باغ را تبديل به پارك كرديم. وي با انتقاد از برخي اظهارنظرهاي غيركارشناسي تصريح كرد: بعضي حرفها زده ميشود اما اي كاش اين حرفها منطقي زده شود. تهران شهري بود كه 45سال طرح جامع نداشت.
حتي در دهه 70كه طرح جامع شهر تهران را نوشتند، آن را در كشوي ميز گذاشته و درش را قفل كردند. هيچكس هم نپرسيد چرا طرح جامع اجرايي نشد. اما با وجود اين شهر تهران در سال 86صاحب طرح جامع شد كه به تصويب شورايعالي معماري و شهرسازي بهعنوان بالاترين مرجع تصميمگيري رسيد.
همچنين طرح تفصيلي براساس مصوبه مجلس به تأييد و تصويب كميسيون ماده 5رسيد. تاكنون نيز تمام اقدامات براساس اين طرحها دنبال شده است. البته ما نميگوييم كه اين طرحها عيب و نقص ندارند اما اجراي آنها بهتر از بيقانوني است. قاليباف از كاشت چندين ميليون اصله درخت در طول سالهاي گذشته در شهر تهران سخن گفت و ادامه داد:
تا صبح امروز آماري كه دريافت كردم نشان ميداد در اجراي طرح يك عالمه درخت، 80هزار نفر از طريق سامانه 1888و مراكز آموزش گل و گياه در سطح مناطق ثبتنام كردند تا هركدام 10نهال دريافت كرده و بكارند براين اساس تاكنون 800هزار درخت توسط مردمكاشته شده و تلاش ميكنيم تا با كمك مردم بتوانيم اين آمار را به 3ميليون درخت تا پايان سال برسانيم؛ البته خوب است بقيه شهرها بهويژه خوزستان نيز به اين مهم بپردازند.
به گزارش همشهري، ديروز محمدباقر قاليباف در حاشيه مراسم در جمع خبرنگاران حاضر شد و با اشاره به موضوع آلودگي هواي شهر تهران گفت: طرح شهرداري تهران براي حل معضل آلودگي هوا مدون و روشن است تا جايي كه دولت نيز آن را تصويب كرده است؛ البته ما صدها قانون بر زمين مانده داريم كه يا اجرا نشده يا بد اجرا شده است هماكنون نيز سال اقدام و عمل رو به انتهاست و در اين زمينه نيازمند يك كار جدي و عملي هستيم. وي با تأكيد بر اينكه براساس مذاكرات و بررسيهاي صورت گرفته مشكلي در طرح كاهش آلودگي هوا وجود ندارد، ابراز داشت: هماكنون مشكل در اجراست. خوب نيست دوستان بهگونهاي تصميم بگيرند كه نه خودشان اين طرح را اجرا كنند و نه به ديگران اجازه اين كار را بدهند.
شهردار تهران با تأكيد بر لزوم حفظ باغات پايتخت گفت: تنها در مجموعه كن 600هكتار توتستان وجود دارد كه متعلق به مردم است و اگر قرار بر حفظ اين باغات است پس بايد هزينههاي آن نيز تأمين شود و دولت و شهرداري بايد اين مهم را دراولويت خود قرار دهند. قاليباف گفت: لايحه مديريت شهري نيازمند نگاه ويژه مجلس و مذاكرات با شوراي نگهبان است چراكه اين يك كار ضروري براي كشور و تمام شهرهاست و از نظر ملي به آن نياز داريم. وي با طرح اين سؤال كه چرا بايد كارهاي جزئي، اجرايي و تصديگري وقت يك كار ملي را در كشور بگيرد، گفت: تا اين حد تمركزگرايي در تصميمگيري و فعاليتهاي اجرايي از نواقص جدي ساختار اداري و اجرايي كشور است كه در اين زمينه نيازمند قانون هستيم.
يكي ديگر از سخنرانان مراسم ديروز روز درختكاري عليمحمد مختاري، مديرعامل سازمان بوستانها و فضاي سبز شهرداري تهران بود. وي با بيان اينكه در طرح كميسيون زيربنايي دولت قرار است50درصد توسعه كمربند سبز اطراف تهران توسط دولت و 50درصد توسط شهرداري تهران انجام شود، گفت:
اين در حالي است كه امروز تمامي كارهاي انجام شده در حوزه كمربند سبز توسط شهرداري تهران انجام شده است. مختاري با اشاره به اينكه قبل از انقلاب اسلامي 75بوستان محلهاي در شهر تهران داشتيم و هماكنون اين تعداد به 2هزار و 211بوستان افزايش يافته است، گفت: البته هنوز در مناطق 7، 10و 11بهدليل فشردگي بافتها با كمبود سرانه فضاي سبز مواجهيم. وي با بيان اينكه بر حسب دستور مقام معظم رهبري 3هزار هكتار جنگلكاري در دامنههاي جنوبي البرز از ارگانها به شهرداري تهران تحويل شد، گفت: امسال نيز بعد از تحويل هزار هكتار اراضي باير در شمال شرقي تهران موفق شديم كار جنگلكاري آن را درمدت كوتاهي به پايان برسانيم.
ديروز رئيس مجلس شوراي اسلامي هم كه به دعوت شهردار تهران در مراسم روز درختكاري حضور يافته بود، در سخنراني خود از محمدباقر قاليباف بهعنوان مديري سختكوش و پرتحرك نام برد كه عزمي جدي براي حل آلودگي هوا بهعنوان يكي از مشكلات بزرگ تهران دارد. به گفته علي لاريجاني، براي معضل پيچيده آلودگي هوا بايد در سطح ملي عمل كرد. وي گفت: در مورد آلودگي هواي تهران ما معتقديم اين مسئله بايد از مديريت مستقل و واحد برخوردار شود در حالي كه اختيارات شهرداري در اين زمينه كامل نيست.
ما يك بار در مصوبهاي مقرر كرديم كه وزرا اختيارات خود را در اين زمينه به شهرداري و شوراي شهر بدهند، اما با نظر شوراي نگهبان اين موضوع نتوانست كامل شود.لاريجاني تصريح كرد: ما بايد اين اختيارات را به شهرداري بدهيم و لازمه آن اين است كه طرح و لوازم آن ديده شود و اين اختيارات براي مدتي معلوم در اختيار شهرداري و شوراي شهر قرار گيرد تا دورنماي روشني براي حل مشكل آلودگي هواي پايتخت ايجاد شود.
وي يادآور شد: البته بحث كمربند سبز در اطراف تهران اقدام خوبي است كه اگر بهزودي به اتمام برسد شاهد ايجاد فضاي سبز براي زندگي بهتر در پايتخت خواهيم بود. لاريجاني بابت اينكه سرانه فضاي سبز در شهر تهران از يك متر در ابتداي پيروزي انقلاب به 16متر رسيده است، ابراز خوشحالي كرد و از آن بهعنوان اقدامي سنجيده نام برد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي درعين حال تأكيد كرد: چنانچه براي حفاظت از باغات نياز به تصويب قانون محكمتري باشد كوتاهي نخواهيم كرد؛ مثلا قرار است 3سال آينده ديگر برداشت از جنگلها ممنوع شود؛ به اين وسيله ما ميخواهيم يك دوره تنفسي براي جنگلهاي محدودي كه داريم ايجاد كنيم، همچنين براي حل معضل گردوغبار خوزستان ما از صندوق توسعه مبلغ 100ميليون دلار اختصاص داديم. لاريجاني گفت: تخلف تخريب باغات كم نيست چون اساس حركت خلقت را مختل ميكند و به همين دليل نيز تخريب طبيعت خيانتي بزرگ است.