روف گاردن در تهران ، مدرن ، لوکس اما کاربردی
روف گاردن تهران به چند دلیل ضرورت دارد. روف گاردن مدرن ، روف گاردن لوکس ، روف گاردن در تهران و کلان شهرها موضوع مطالب وعکس های این مقاله خواهند بود.
تهران شهری شلوغ و آلوده است و زندگی شهری در این شهر افراد را خسته کرده و هریک از ساکنین نیاز های رفع خستگی و کسب آرامش را در شهر خود احساس می کنند.ایجاد روف کاردن در تهران یکی از راه هاییست که می توانیم در جهت تفریح و سلامتی بیشتر شهروندان ایجاد کرد.
روف گاردن در تهران هم باید توسط افراد شخصی که کاربردی شخصی دارند هم توسط ارگان های خصوصی و دولتی و شهرداری بیشتر ایجاد شده تا فضای سبز تهران در نقاطی که بدلیل ساخت و ساز امکان ایجاد پارک ، بوستان یا فضای سبز شهری نیست ، بتوانند از مزایای گیاهان بهره ببرند و پایتخت را هم از نظر زیبایی هم از نظر سلامتی به سمت پیشرفت برده و زنگی شهری را لذت بخش کنند.
ایجاد روف گاردن در بام خانه های باعث میشود مناظر شلوغ شهری سانسور و طبیعت و هنر معماری در جلوه قرار بگیرند وارزش بصری مکان چندین برابر بیشتر بشود.باید در نظر داشت ایجاد روف گاردن ، مقدار قرارگیری گیاهان و آب در هر سقف ، متفاوت است و باید با نظر و نظارت کارشناس معمار صورت بگیرد.برای طراحی وایده پردازی کاره های بسیار زیادی در سبک های مختلف می توان انجام داد که در این مقاله 25 عکس از مناظر روف گاردن بصورت شخصی و عمومی در نقاط مختلف برای شما قرار داده ایم
روف گاردن چیست و ملزومات روف گاردن مدرن
روف گاردن در کل به فضای سبز روی پشت بام ساختمان می گویند
این فضا می تواند اشتراکی بین ساکنین ساختمان استفاده شود یا در اختیار طبقه آخر ساختمان به صورت شخصی قرار میگیرد
استفاده از متریال های لوکس در این فضا بسیار در بحث زیبایی و دوام تاثیر دارد چرا که روف گاردن ها در تماس با فضای بیرون هستند و باید بیشترین حساسیت را برای طراحی ، اجرای اصولی یک روف گاردن انجام دهید و با نظارت روزانه و استفاده از متریال با کیفیت روف گاردنی ماندگار برای خود ایجاد نمایید.
برای مثال توجه شما را به پروژه ای لوکس به سبک مدرن با المان های سبک های مینیمال و مدیترانه ای جلب میکنیم :
این پروژه در سال 97 طراحی واجرا شده و 75 روز اجرا آن زمان برده است
کارهای انجام شده در روف گاردن : تغییرات ظاهری نما ، آلاچیق با ارتفاع 4 متر ، ایجاد 7 کفشور برای خروج آب ، فضاسازی آلاچیق با مبلمان ، میز پی وی سی و چرم مصنوعی بهمراه آتشگاه مدرن با سنگ های نسوز تزئینی، ایجاد گلدان توکار ، باغچه و فضای سبز بهمراه آب بندی کامل ، کفسازی با سنگ چرم ، چوب پلاست چمن مصنوعی ، آبنما اصلی با دو ورودی آب و پمپ ترک بهمراه آب بندی کامل ، آبنمای روبروی شیشه اتاق مستر به طول 8 متر بهمراه آب بندی کامل، شیشه لیمنیت با مقاومت بالا دور محیط ،ایجاد باربیکیو گازی ، دکور آبنمای اصلی با آکواپنل و ترمو وود و…
عکسها و اطلاعات بیشتر این پروژه را می توانید در قسمت پروژه های مارون مشاهده نمایید
ایجاد فضای سبز بیشتر در فضاهای شهری
روف گاردن بحث و گفتگو درباره ی کاربری اراضی شهری و مکان یابی بهینه ی فعالیت ها و خدمات در سطح شهرها همواره برای برنامه ریزان شهری اهمیت و اولویت خاصی داشته است، اهداف کلان برنامه ریزی کاربری اراضی شهری بر پایه ی ارزش های توسعه ی پایدار از یک سو و اعتلای کیفیت زندگی از سوی دیگر استوار است.
کاربری فضای سبز، بخش مهم و ارزشمندی از شهرها است، این اهمیت به دلیل کارکردهای متنوع زیست محیطی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی فضای سبز و تأکید اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است، در این اصل حفاظت از محیط زیست وظیفه ی همگان در نظر گرفته شده است ،
بنابراین نیاز است تا کاربری فضای سبز از نظر کمی و کیفی متناسب با حجم کالبدی شهر و نیازهای جامعه و با توجه به شرایط بوم شناختی شهرها و روند گسترش آتی آنها در نظر گرفته شود تا به عنوان فضای فعال، بازدهی زیست محیطی مستمری داشته باشد، از این رو توجه به کاربری فضای سبز به لحاظ تأثیراتی که بر محیط زیست دارد و از سویی به لحاظ نقش غیرقابل انکاری که فضای سبز بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی شهروندان می گذارد، بیش از پیش اهمیت یافته است.
بدون شک یکی از مهم ترین مشکلات کنونی بسیاری از شهرهای کشور، کمبود سرانه ی کاربری فضای سبز است.
فضای سبز و روف گاردن بیشتر برای شهرسازی مدرن
از سوی دیگر روف گاردن و فضاهای سبز در سطح شهرها به صورت متعادل و متوازن در بخش های مختلف شهر توزیع نشده است و همه ی شهروندان به یک اندازه به این فضاها دسترسی ندارند و از آن بهره مند نیستند این امر مشکلات بسیاری برای شهرها به وجود آورده است و این موضوع پژوهش در زمینه ی ساماندهی فضای سبز شهری را اجتناب ناپذیر کرده است. تعدد متغیرهای تأثیرگذار در مکان گزینی فضای سبز شهری نظیر تراکم جمعیت، مشکلات دسترسی، هم جواری کاربریها، آستانه ها و غیره
اهمیت تخصیص بهینه کاربری فضای سبز را ضروری ساخته است، در این میان افزایش نوع و میزان آلودگی های شهری بر وخامت اوضاع افزوده است، بنابراین با توجه به نقش بوم شناختی فضای سبز در سالم سازی محیط شهرها از منظر زیست محیطی، اجتماعی و روانی ضرورت دارد تا برای افزایش سطوح و فضاهای سبز در شهرهای کشور اقدام شود. در این راستا ایجاد بامهای سبز شهری از جمله راهکارهای رفع این کمبود است که ضمن افزایش سطح سرانه ی کاربری فضای سبز از میزان بار آلودگی هوای شهرها می کاهد. مهم تر اینکه این شیوه از توسعه ی فضای سبز با جلب مشارکت شهروندان در اداره ی هر چه بهتر شهرها مفید و مؤثر خواهد بود.
ضرورت ایجاد فضای سبز و روف گاردن در کلانشهر هایی مانند تهران
از دیگر ضرورت های توسعه ی بامهای سبز شهری این که غیر از تأثیر بر سلامت جسمی، از نظر روانی و اجتماعی نیز بسیار اهمیت دارد، همچنین بر اساس استانداردهای شهرسازی نیاز است تا در سطح تمام محله ها، پارکهای محله ای وجود داشته باشد و به غیر از آن در مقیاس های کوچکتر، وجود پارکهای همسایگی در نظر گرفته شود. این در حالی است که در بسیاری از شهرهای ایران، به دلیل وجود مشکلاتی مانند قیمت
کی زمین به خصوص در بخش مرکزی شهرها امکان ایجاد پارکها و دیگر سطوح سبز وجود ندارد، بنابراین یکی از راه های مناسب برای تأمین فضای سبز، ایجاد بام سبز به ویژه در بلوک های ساختمانی و آپارتمانی است که به جای پارک همسایگی کاربرد دارد.
اهمیت طراحی و ساخت روف گاردن ها
افزون بر موارد پیشین پرداختن به موضوع طراحی و ساخت روف گادن ها در کشور از جنبه های زیر ضروری است و اهمیت دارد :
از آنجا که طراحی و ساخت سطوح سبز در داخل مساكن و یا پشت بام ها راهکار اساسی برای توسعه ی فضاهای سبز شهری است، بنابراین پرداختن به شیوه های اجرای شهری بسیار ضروری این گونه سطوح سبز در شهرهای کشور برای کاهش کمبود سرانه فضای سبز است.
روف گاردن در رده بندی فضاهای سبز شهری جزء فضاهای سبز خصوصی به حساب می آیند که در بیشتر موارد، استفاده از آنها در انحصار اشخاص حقیقی و حقوقی مالک آن فضاست و در کنار سایر فضاهای سبز شهری عمومی واجد بازدهی بوم شناختی، اجتماعی و حتی اقتصادی است، با این تفاوت که هزینه های حفظ ونگهداری این سطوح با مشارکت مردم انجام می گیرد
فضاهای سبز شهری از ضروری ترین کاربری های توانمندسازی محیط زیست شهری است، با عنایت به کمبود کاربری فضای سبز در بیشتر شهرهای کشور و با توجه به نقش و جایگاه شهرداری به عنوان مهمترین متولی حفظ و توسعه ی فضاهای سبز شهری توسعه ی روف گاردن ها اقدامی مناسب برای همیاری با شهرداری و توانمندسازی محیط سبز شهری و در چارچوب شرح وظایف و عملکرد شهرداری ها برای توسعه ی فضاهای سبز شهری است.
در ادامه ی بحث توسعه ی فضای سبز :
توسعه بامهای سبز تأثيرات مختلف کالبدی، بوم شناختی، اجتماعی و اقتصادی دارد و سطح سلامت شهری را افزایش میدهد و به میزان زیادی از بار آلودگی هوای شهرها می کاهد.
توسعه ی روف گاردن نه تنها تأثیر جزیره ی گرمایی را کاهش می دهند، بلکه در مدیریت بهتر روان آبهای شهری بسیار کاربرد دارد. و با کاشت انواع سبزی، صیفی و میوه بر روی بام، امکان تولید مواد غذایی برای شهروندان فراهم می شود و بنابراین اجرای طرحهای بام سبز از این جهت نیر 2 بازدهی اقتصادی است.
امکان تبدیل فضاهای ناکارآمد و غیر مفید پشت بام ها به فضایی موثر و مفید و کارآمد از دیگر ضرورت های پرداختن به موضوع روف گاردن است.
روف گاردن بام سبز
گفتنی است طراحی و ساخت بامهای سبز جزء فناوری های نوین توسعه فضای امنی شهری به حساب می آید و با مشارکت جویی بیشتر شهروندان برای توسعه سطوح مدیت شهری الگویی نوین برای توسعه ی شهری است. این شیوه از توسعه سطوح سبز طی 2 دهه گذشته در کشورهای توسعه یافته ای چون آلمان، انگلستان، فرانسه، آمریکا و کانادا الگویی مناسب برای توسعه ی سطح فضای سبز شهری پذیرفته و به کار گرفته شده است.
بنا به مراتب فوق پرداختن به موضوع طراحی و اجرای بامهای سبز شهری دستاوردهای زیر را در پی خواهد داشت:
کمک به افزایش دارایی سبز شهرها با کمک، همراهی و مشارکت مردم و شهروندان؛
کمک به برقراری تعادل بیشتر بین فضاهای جاندار و بی جان شهرها
فراهم سازی شرایط ارتقاء نقش مردم در توسعه ی پایدار شهری؛
امکان انجام فعالیت های کشاورزی در محیطهای شهری و یا کاشت انواع سبزی، صیفی و برخی میوه ها بر روی بام های شهر؛
سنجش منافع و مزایای بوم شناختی، اجتماعی و فرهنگی احداث روف گاردن در تهران و دیگر شهرها؛
کمک به توسعه ی فضاهای مناسب برای تفرج، استراحت و گذران اوقات فراغت شهروندان
برای بزرگتر دیدن عکس ها کلیک راست کرده و آن ها را در پجره جدید باز کنید یا عکسها را ذخیره نمایید