48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
کارشناس حوزه مسکن گفت: با توجه به بحران مسکن و گسیختگی سیاستی دولت، یک فرد تهرانی با پسانداز حداقل دستمزد طی یک سال میتواند یک متر مسکن خریداری کند.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در خصوص اقدامات مجلس در زمینه افزایش قدرت خرید مسکن، گفت: وضعیت مسکن در شهر تهران موضوع پیچیدهای است که تک بعدی نمیتوان به آن نگاه کرد.
وی ادامه داد: قدمهایی مؤثری در یک دهه گذشته برای خانهدار کردن مستأجران برداشته شده است؛ دولت پنجم و ششم در راستای تدوین سیاستهای تولید مسکن با استراتژی تأمین زمین و زیربنا و شهرکهای مختلف در این زمینه اقدام کرد و دولت هفتم و هشتم بر مبنای ایجاد تأمین سرمایه در قالب وام این سیاست را ادامه داد و دولت نهم و دهم نیز به مسکن مهر روی آورد.
ایری تشریح کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم متأسفانه فاقد استراتژی تولید مسکن بودیم و دولت سیزدهم همزمان با اجرای طرح نهضت ملی مسکن، ساخت یک میلیون واحد مسکن، مالیات بر خالههای خالی، ساماندهی بازار اجاره را در دستور کار قرار داده است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: بخش مسکن از جمله زیربخشهای اقتصاد کلان است، تابع تغییر و تحولات اقتصادی کشور بوده و مجزا از کل اقتصاد قابل بررسی نیست. بدیهی است که در شرایط بروز تورم تمامی زیربخشهای اقتصاد کشور تحت تأثیر قرار گرفته و نمیتوان انتظار کاهش یا ثبات قیمت در یک بخش از اقتصاد را داشت.
وی بیان کرد: مجلس با تصویب «طرح جهش تولید و تأمین مسکن» مسیر آشکاری را برای دولت ترسیم کرده است اما متأسفانه مسیر دولت و بازار کاملاً موازی یکدیگر اند و تاکنون راهکار مشخصی در این زمینه ایجاد نشده است.
ایری گفت: هزینه زمین در پروژههای نهضت ملی مسکن صفر شده و زمینها به صورت ۹۹ ساله واگذار شدهاند.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس درباره طرح کنترل و ساماندهی اجارهبهای مسکن، عنوان کرد: خوشبختانه امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت تأمین نظر شورای نگهبان، طرح کنترل و ساماندهی اجارهبهای املاک مسکونی را اصلاح کردند.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در خصوص نقش سکوهای آنلاین در بازار مسکن، گفت: ساماندهی و مدیریت سکوهای برخط انتشار آگهی املاک مسکونی در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است که متقاضیان میتوانند با احراز هویت در سامانه ثبت نام کنند.
مسعود فراهانی، کارشناس حوزه مسکن با انتقاد از عملکرد دولت در حوزه تأمین مسکن، افزود: دولت در حوزه مسکن و شهرسازی، اقدامات کلی انجام داده که نسبت به اقداماتی که در بازار توسط بخش خصوصی تشکیل شده کاملاً رها شده است. این گسیختگی باعث شد که اقدامات دولت معطوف به گروههای کم درآمد شود که بعداً خلاف آن ثابت شده است.
کارشناس حوزه مسکن گفت: تقریباً ۹۰ الی ۹۵ درصد موجودی مسکن از طریق همین بازار تأمین میشود، زمانی که دولت این بخش را رها میکند، عملاً توانایی خرید مسکن برای مخاطب در این بخش از دست میرود؛ چراکه افزایش درآمد متناسب با رشد قیمت مسکن همسو نبوده و در نهایت سالهای انتظار مالک نشینی مخاطبان افزایش مییابد.
فراهانی ادامه داد: بر اساس آمار منتشر شده سال ۱۴۰۰، یک خانواده با ذخیره کل درآمد متوسط خود پس از ۱۷ سال میتواند مالک شود؛ به عبارتی بهتر با پسانداز حداقل دستمزد طی یک سال میتوان یک متر مسکن خریداری کرد.
وی ادامه داد: مهمترین یافتههای حاصل از این پژوهش نشان میدهد که بنگاههای املاکی صددر صد بر میزان افزایش قیمت مسکن تأثیر میگذارند.
مجتبی ایرانشاهی، رئیس شعبه رسیدگی به شکایات اتحادیه املاک تهران گفت: گرانی مسکن تقصیر مشاوران املاک نیست و تنها بنگاههایی که بدون جواز کسب به فعالیت میپردازند، دو الی سه درصد بر میزان افزایش قیمت مسکن نقش دارند.
در بخش دیگری از برنامه، سید حسین علوی آزاد، مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد در گفتوگوی تلفنی درباره ماجرای شکایت شهرداری تهران از مجموعه سعدآباد، عنوان کرد: معاونت خدمات شهری شهرداری تهران اعلام کرد که اکثر درختها دچار آفت سوسک پوستخوار شده بودند که این آفت در تهران مخصوصاً برای درختان چنار و کاج رایج است. با توجه به اهمیت موضوع، متأسفانه پیمانکار برای حفظ جان مردم، مجبور به قطع درختان بدون مجوز شده است.
وی بر لزوم پاسخگویی مدیر کل پشتیبانی وزارتخانه گردشگری تاکید کرد و گفت: بنده تنها مسئول فرهنگی مجموعه سعدآباد هستم. در این باره پیمانکار بخش خصوصی که با هماهنگی اداره کل پشتیبانی وزارتخانه، مسئولیت نگهداری فضای سبز سعدآباد را برعهده داشته است در خصوص عدم ارجاع به کمیسیون ماده هفت باید پاسخگویی قصور خود باشد.
مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد خبر داد که هماکنون ۵ تنه درخت با وزن بیشاز ۵ تن در گذرگاههای عبوری مجموعه سقوط کرده است که باید به این موضوع رسیدگی شود.
سید مهدی صباغ، شهردار منطقه یک در گفتوگوی تلفنی نیز در این باره، اظهار کرد: تمامی شهروندان و مجموعههای اداری و ارگانی، باید برای قطع درختان آفتزده مجوز لازم از کمیسیون ماده هفت بگیرند. وظیفه ماست که مجوز لازم را برای قطع و جابجایی و کاشت مجدد بدهیم.
وی در ادامه افزود: ما در شهرداری طی چند روز مجوز لازم برای موارد ضروری را صادر میکنیم اما موضوع اصلی این است که هیچگونه تعاملی و درخواست از جانب مجموعه سعدآباد در این دراینباره با ما صورت نگرفته است و آنان بدون مجوز اقدام به قطع درختان کردهاند و به همین دلیل از مجموعه سعدآباد شکایت کردهایم.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...