48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
38 درصد کسب و کارها و استارتآپها بخاطر تمامشدن سرمایه و جذبنشدن سرمایه جدید شکست میخورند. در این مقاله به بررسی روش های جذب سرمایه پرداختیم و تعدادی از آنها را معرفی کردهایم.
در ابتدا به روشهای جذب سرمایه موجود از قدیم میپردازیم. این روشها متداولترین راههایی بودند که کسب و کارها و افراد برای تامین سرمایه خود استفاده میکردند.
در این وضعیت اقتصادی ایران بعید است کسی با وامهای بانکی آشنا نباشد؛ به خصوص . تقریبا میتوان گفت وامهای بانکی قدیمیترین روش جذب سرمایه است که همه افراد از آن استفاده میکنند. وامهای بانکی نیاز به الزامات مختلفی دارند که کار را برای جذب سرمایه سخت میکنند. البته این الزامات بستگی دارد به نوع وامی که دریافت میکنید.
ولی یک سری الزامات مانند نمره اعتباری خوب یا داشتن ضامن و گواهی کسر اقساط از الزامات پایه برای دریافت وام میباشند. همچنین علاوه بر اینکه دریافت وام کار سختی است، برای کسب و کارهای نوپا و استارتآپها یکی از روش های حذب سرمایه بد محسوب میشود. زیرا ممکن است این کسب و کارها تا مدتها درآمد نداشته و توانایی پرداخت اقساط را نیز نداشته باشند.
در کشورهای مختلف دولتها کمکهای مالی مختلفی به کارآفرینان و کسب و کارها ارائه میدهد. متاسفانه در این مورد کشور ایران عملکرد خوبی ندارد و حمایتهای مناسبی از کسب و کارها نمیکند. ولی با اینحال یک سری از کمکهای مالی است که با توجه به کسب و کارتان میتوانید از دولت دریافت کنید.
یکی از روشهای جذب سرمایه، کمک موسسات خیریه است. این موسسات به همه افراد کمک مالی نمیکنند بلکه شما باید دارای ویژگیهایی باشید تا این خیریهها تصمیم بگیرند که به شما کمک کنند. اغلب این بنیادها به زنان سرپرست خانوار یا فرزندان آنها و… که قصد راهاندازی کسب وکار دارند کمک مالی میکنند.
البته این موسسات خیریه به افراد بهبودیافته از اعتیاد نیز در جهت راهاندازی کسب و کار و کارآفرینی کمک مالی میکنند.
جذب سرمایه از خانواده و دوستان یکی از روش های جذب سرمایه مناسب برای کسب و کارهای نوپا میباشد. اگر اول راه هستید میتوانید به کمک خانواده و دوستانتان کسب و کار خودتان را راهاندازی کنید. این روش رسمی نیست و دردسرهای بزرگی ندارد. البته نباید فراموش کنید که قرارداد نوشتن و مکتوب کردن همه چیز بسیار بسیار مهم است. جذب سرمایه از خانواده جایگزین خوبی برای وامها است.
وقتی گروهی از سرمایهگذاران منابع مالی خود را متحد میکنند و بر روی یک استارتآپ در ازای سهام سرمایهگذاری میکنند؛ سرمایهگذاران خطر پذیر نام میگیرند. سرمایهگذاری خطر پذیر شامل چند ویژگی است. برای مثال آنها در هیئت مدیره شرکتی که بر روی آن سرمایهگذاری میکنند یک عضو و در مدیریت آن شرکت نقش مهمی دارند. یا معمولا بر استارتآپهای فناور محور و تکنولوژی بالا سرمایهگذاری میکنند. اگر میخواهید این روش جذب سرمایه را انتخاب کنید باید با اصول آن آشنا شوید و بر طبق اصول پیش بروید. سعی میکنیم در آینده یک مقاله جامع درباره سرمایهگذاری خطر پذیر منتشر کنیم.
سرمایهگذاران فرشته نیر شباهتهای زیادی به سرمایهگذاران خطر پذیر دارند. با این تفاوت که سرمایهگذاران خطر پذیر گروهی از افراد و شرکتها هستند ولی سرمایهگذاران فرشته فردی اقدام به سرمایهگذاری میکنند. آنها دارای منابع مالی زیاد و تجربه در حوزه کارآفرینی و کسب و کار هستند. یکی از مناسبترین روش های جذب سرمایه برای استارتآپها سرمایهگذاران فرشته هستند.
اخیرا پلتفرمهایی به وجود آمده که افراد مختلف بدون اینکه حتی شناخته شوند میتوانند بر روی کسب و کارها سرمایهگذاری کنند. طرح و پروپوزال کسب و کارها در این پلتفرمها قرار میگیرند و افراد به مطالعه آنها میتوانند تصمیم بگیرند به هر میزان که میخواهند بر روی آنها سرمایهگذاری کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این روش های جذب سرمایه میتوانید به یکی از این پلتفرمها مراجعه کنید.
یکی دیگر از بکرترین روش های جذب سرمایه عضو شدن در شتابدهنده هاست. شما پس گذشت چند مرحله و ارزیابی طرح و کسب و کارتان میتوانید وارد شتابدهندههای کسب و کار شوید. در این شتابدهندهها هر چیزی که برای تبدیل شدن به یک کسب و کار مستقل نیاز دارید از جمله سرمایه میتوانید دریافت کنید. خدماتی مثل مشاوره، آموزش، تیمسازی و… هم در این شتابدهندهها وجود دارند.