• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

از مهمانی دردسرساز تا کمک به اوکراین

از مهمانی دردسرساز تا کمک به اوکراین

از مهمانی دردسرساز تا کمک به اوکراین

تحولات روزهای اخیر در بریتانیا چشمگیر بوده و روز پنج‌شنبه، تحت‌تاثیر مجموعه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای از عوامل، بوریس جانسون نخست‌وزیر بریتانیا مجبور به استعفا شد.

این اقدام پس از استعفای بیش از ۵۰عضو دولت در اعتراض به رسوایی‌های اخلاقی و رفتاری برخی مقامات دولت انجام شد. جانسون روز پنج‌شنبه بیرون خانه شماره ۱۰ در یک بیانیه خطاب به مردم اعلام کرد از سمت خود یعنی رهبری حزب محافظه‌‌‌‌‌‌‌‌‌کار کناره‌گیری کرده؛ اما تا زمان انتخاب جانشین، در جایگاه نخست‌وزیر به فعالیت ادامه خواهد داد. او اضافه کرد: «هفته آینده جدول زمانی برای رقابت بر سر رهبری حزب اعلام خواهد شد.» این سخنان در حالی بیان شد که برخی اعضای حزب محافظه‌‌‌‌‌‌‌‌‌کار بر او فشار وارد کرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند تا فورا تمام مسوولیت‌های خود را واگذار کند و یک جانشین موقت وظایف وی را تا تعیین فرد اصلی انجام دهد.

جانسون در سخنان روز پنج‌شنبه خود گفت: «در روزهای اخیر تلاش کردم همکارانم را متقاعد کنم که در دوران انجام اقدامات مهم، تغییر دولت اشتباه است اما متاسفانه در این زمینه موفق نبودم. سیستم عالی ما قطعا رهبری جدید را معرفی خواهد کرد.» روند آهسته افول سیاسی بوریس جانسون سه‌شنبه گذاشته هنگامی که وزیر دارایی و وزارت بهداشت دولتی استعفا دادند شروع شد. وزیر دارایی در نامه استعفای خود آورده بود: «مردم بحق انتظار دارند دولت وظایف خود را به درستی، باصداقت و جدیت انجام دهد.»

پس از استعفای دو وزیر یادشده، ۵۰ نفر دیگر طی ۴۸ ساعت استعفا دادند و این رقمی بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌سابقه است. عامل فوری اقدام مقامات دولت، فاش شدن یک رسوایی اخلاقی بود. کریس پینچر، یکی از اعضای ارشد دولت جانسون اول ‌ماه جاری میلادی پس از مطرح شدن برخی اتهامات غیراخلاقی علیه او مجبور به استعفا شد، پس از استعفای او، چندین اتهام دیگر علیه وی مطرح شد. سخنگوی جانسون ابتدا اعلام کرد نخست‌وزیر سال‌۲۰۱۹ هنگامی که پینچر را به دولت آورد از این اتهام‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها بی‌اطلاع بود، اما اندکی بعد مشخص شد جانسون قبل از انتصاب پینچر در سمت دولتی، از موضوع اتهاماتی که علیه وی مطرح‌شده بود مطلع بود.

اما این مورد، صرفا تازه‌ترین مورد از مجموعه رسوایی‌های داخلی در حزب محافظه‌‌‌‌‌‌‌‌‌کار بود که جانسون در آنها نقش داشته است. اواخر سال‌گذشته میلادی و اوایل سال‌جاری مشخص شد نخست‌وزیر و برخی همکاران او در چند مهمانی شرکت کرده بودند و این اقدام زمانی انجام‌شده بود که کشور برای مهار همه‌گیری کرونا در قرنطینه بود. ثابت شد که جانسون قانون را زیر پا گذاشته است و او از سوی پلیس برای شرکت در یکی از مهمانی‌ها جریمه شد. برخلاف انتظار بسیاری از مردم، جانسون از رسوایی شرکت در مهمانی در دوره قرنطینه کشور جان سالم به‌در برد و توانست در جایگاه خود یعنی رهبری حزب و نخست‌وزیری به فعالیت ادامه دهد. سپس در بیست و چهارم فوریه، روسیه به اوکراین حمله کرد. در این مدت جانسون دوبار به کی‌اف پایتخت اوکراین سفر و دو‌میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرد. این رقم پس از رقم کمک آمریکا به اوکراین بالاترین میزان کمک به این کشور در مبارزه با ارتش روسیه است.

این‌گونه اقدامات جانسون مورد پذیرش انگلیسی‌ها بوده اما رشد شدید نرخ تورم و مجموعه‌ای از عوامل دیگر سبب کاهش حمایت‌ها از او و حزب محافظه‌کار شده است.‌ ماه قبل جانسون توانست از رای عدم‌اعتماد در پارلمان عبور کند اما بیش از ۴۰‌ درصد هم‌حزبی‌های او علیه وی رای دادند. طبق قوانین حزب، پیروزی جانسون در جلسه رای‌اعتماد او را تا ۱۲‌ماه در سمت نخست‌وزیری و رهبری حزب حفظ می‌کند اما در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه، افزایش سریع تعداد مقامات دولتی که استعفای داده بودند سبب شد برای جایگزینی آنها تعداد کافی نفر از اعضای حزب وجود نداشته باشد. در نهایت، بوریس جانسون که حدود سه سال ‌در جایگاه نخست‌وزیری انگلستان فعالیت کرد مجبور به استعفای شد و انتظار می‌رود حداکثر تا دو‌ماه آینده جانشین او انتخاب شود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.