• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در مسکن

مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در مسکن

مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در مسکن

مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در مسکن

سرمایه‌گذاری در مسکن یکی از جذاب‌ترین انواع سرمایه‌گذاری‌ها است. زیرا داشتن ملک مشهود، بسیار هیجان‌انگیزتر از داشتن سهام روی کاغذ است. اما بازار مسکن برای همه افراد مناسب نیست و با توجه به هر فرد و شرایط مختلف، خوبی‌ها و بدی‌هایی نیز دارد.

بنابراین، در این مطلب از فانوس اطلاعاتی را درباره مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در مسکن با شما به اشتراک می‌گذاریم. همراه ما باشید.

مزایای سرمایه‌گذاری در مسکن

داشتن چندین ملک یا سرمایه‌گذاری در بازار مسکن دارای مزایایی است که افراد مختلف می‌توانند با توجه به شرایط خود از آن‌ها بهره‌مند شوند. از جمله:

  1. مسکن همیشه ارزشمند است

اگر شما ملک خوبی را خریده باشید، با گذشت زمان ارزش آن افزایش می‌یابد. حتی شما می‌توانید این کار را در شرایطی انجام دهید که بازار راکد است. گاهی اوقات بازار حسابی آشفته می‌شود و افراد ملک نامناسبی را در زمان نامناسب خریداری می‌کنند.

اما همیشه فرصتی برای خرید یک ملک با کیفیت و با تخفیف ویژه، وجود دارد. اگر شما در بورس سرمایه‌گذاری کنید، احتمال صفر شدن سهام وجود دارد. اما مسکن یک دارایی مشهود است که همیشه ارزش حاصل از زمین خام و امکانات موجود آن، مثل ساختمان و…، باقی خواهد ماند. یعنی ارزش ملک شما هیچ وقت صفر نمی‌شود.

  1. شما می‌توانید اجاره و جریان نقدی ثابت داشته باشید

املاک اجاره‌ای می‌توانند یک جریان درآمدی ماهیانه داشته باشند که آن را اجاره می‌نامیم و به نوعی جریان نقدی محسوب می‌شود. این جریان نقد به‌طور ماهانه سر جای خود قرار دارد و به شما این امکان را می‌دهد که با پول آن، وقت خود را صرف ساختن یک تجارت تازه کنید. یا اینکه با پول آن با خانواده وقت بگذرانید یا دوباره به فکر سرمایه‌گذاری بر ملک دیگری باشید. همچنین شما می‌توانید با دانلود اپلیکیشن فانوس، درآمدها و هزینه‌های خود را ثبت کنید و در بلند مدت، تغییرات مالی خود را ارزیابی کنید.

  1. با دریافت رهن می‌توانید سرمایه‌گذاری کنید

شما نه تنها می‌توانید ملک خود را اجاره بدهید و ماهیانه یک جریان نقدی ثابت داشته باشید، بلکه می‌توانید پول رهن نیز دریافت کنید. ارزش خالص اموال شما در هر ماه افزایش می‌یابد و می‌توانید اجاره را به عنوان یک پس‌انداز تصور کنید که هر ماه به حساب‌تان می‌آید. ولی پول رهن را می‌توانید در جای دیگری سرمایه‌گذاری کنید و باز هم از آن‌جا درآمد ماهیانه داشته باشید. یا حتی اگر پول رهن زیادتر باشد، این امکان برای شما وجود دارد که از این فرصت استفاده کرده و ملک دیگری را پیش خرید کنید.

  1. سرمایه‌گذاری در مسکن قابل کنترل‌تر است

نسبت به دیگر انواع سرمایه‌گذاری‌ها، شما کنترل بیشتری بر روی ملک خود دارید و راحت‌تر می‌توانید آن را کنترل کنید. مثلا شما با خرید سهام نمی‌توانید در اتاق خود بنشینید و تصمیماتی بگیرید که ارزش سهام‌تان را تحت تاثیر قرار می‌دهند. زیرا بسیاری از اتفاقاتی که در این بازارها می‌افتند، خارج از کنترل سرمایه‌گذار هستند. اما با سرمایه‌گذاری در مسکن، کنترل امور دست شما است، می‌توانید ریسک‌ها را کاهش دهید و در بازار رقابتی پیروزتر باشید. مثلا باید از راهکارهایی استفاده کنید تا بهترین مستاجران جذب خانه شما شوند. با رسیدگی و تعمیر منزل خود می‌توانید فضایی بهتری را به وجود آورید و برای افزایش درآمد، استراتژی‌های مناسب‌تری را ایجاد کنید.

  1. سرمایه‌گذاری در مسکن همگام با تورم است

تورم، پدیده‌ای اقتصادی است که به مرور زمان به دلیل کاهش ارزش پول اتفاق می‌افتد و قیمت‌ها افزایش می‌یابند. تورم ارزش بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها را از بین می‌برد. ولی سرمایه‌گذاری در ملک همگام با تورم است. با افزایش قیمت یک قرص نان، اجاره بها و ارزش ملک نیز افزایش می‌یابد. هرچه تورم هزینه زندگی را بالاتر می‌برد، جریان نقدی شما افزایش می‌یابد و تورم باعث افزایش ارزش خودِ ملک می‌شود. 10 سال دیگر، وقتی شما بخواهید ملک را بفروشید، ارزش آن خیلی بیشتر از ارزش فعلی خانه شما خواهد بود.

معایب سرمایه‌گذاری در مسکن

سرمایه‌گذاری در ملک معایبی نیز دارد که باید قبل از شروع به کار، آن‌ها را با دقت در نظر بگیرید:

  1. خرید مسکن به پول نیاز دارد

در حالی که می‌توانید سهام را با حداقل هزینه نقدی خریداری کنید، سرمایه‌‌گذاری در ملک به پول نیاز دارد. برای شروع کار حتی ممکن است به تعمیرات نیاز داشته باشید که باز هم هزینه شما بالاتر می‌رود. علاوه بر این، هنگامی که مالک خانه شدید، هزینه‌های مستمر مانند مالیات بر املاک، بیمه، پرداخت وام‌ها و نگهداری املاک نیز وجود دارند.

  1. سرمایه‌گذاری در مسکن به تجربه نیاز دارد

اگر شما قصد دارید به عنوان یک سرمایه گذار در ملک شناخته شوید و همیشه پول‌های خود را برای این بخش بگذارید، باید برای مدیریت سرمایه خود در ملک نیز مباحثی را یاد بگیرید و تجربه کسب کنید. در این مورد یک منحنی یادگیری وجود ندارد و اگر حرفه‌ای نباشید، پول زیادی را در این راه از دست می‌دهید. علاوه بر این، مدیریت فعال املاک اجاره‌ای شما هم می‌تواند بسیار زمان‌بر باشد.

  1. سرمایه‌گذاری در مسکن یک هدف بلند مدت است

مسکن همیشه باید با یک استراتژی بلند مدت خریداری شود. شما در حال خرید دارایی ملموسی هستید که در صورت نیاز به بودجه اضطراری نمی‌توانید به سرعت آن را برای پول نقد از بین ببرید و زیر قیمت بفروشید. فروش ملک به زمان نیاز دارد و هزینه‌های معامله‌ی آن، بیشتر از فروش سهام است. در همین راستا احتمالا سود شما بسیار پایین‌تر از بازارهای دیگر باشد. مخصوصا اگر شما فقط تعداد محدودی ملک را با قیمت متوسط اجاره دهید، در این صورت نباید انتظار سود ناگهانی و زیادی را داشته باشید.

  1. ملک اجاره‌ای می‌تواند مشکل‌ساز باشد

مستاجرها می‌توانند مشکلاتی را ایجاد کنند و هزینه و وقت شما را تلف کنند. گاهی این مشکلات به قدری جدی هستند که شما را به دادگاه و مراجع قانونی می‌کشانند. اگر صاحب ملک اجاره‌ای هستید و مستاجر پول را به موقع پرداخت نکند، برنامه‌ریزی جریان نقدی شما به‌هم می‌ریزد و می‌تواند ضربه قابل توجهی به شما وارد کند.

  1. سرمایه‌گذاری در مسکن خطرات منحصر به‌فردی دارد

این خطرات باید تا حد ممکن درک شوند و کاهش یابند. در زیر برخی از خطرات قابل توجه سرمایه‌گذاری در ملک آورده شده است:

  • خرید ملک اشتباه در زمان نامناسب
  • افزایش سن بنا و قدیمی شدن طرح ساختمان
  • اتفاقات غیر منتظره‌ای مثل زلزله، سیل و آتش‌سوزی
  • افزایش مسئولیت در قبال حوادثی که ممکن است در ملک شما رخ دهند
  • شما باید بتوانید با وجود افت بازار، مشکلات مستاجر، خالی بودن ملک، تعمیرات غیرمنتظره، هزینه نگهداری و سایر هزینه‌ها، بدهی‌های ماهیانه خود را پرداخت کنید.

نتیجه‌گیری

به‌طور کلی مردم برای درآمد ماهیانه و سرمایه بلند مدت، ملک را خریداری می‌کنند. اما اگر قصد سرمایه‌گذاری فعالانه در مسکن را دارید، باید حسابی مراقب باشید. خرید و مالکیت املاک اجاره‌ای بلافاصله شروع به ایجاد ثروت نمی‌کند. بلکه باید یاد بگیرید که چگونه بازار را ارزیابی کنید و دست به خرید و فروش بزنید. بنابراین حتما با احتیاط و دریافت مشاره وارد عمل شوید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.