• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

کاوش و اندازه‌گیری تاب‌آوری بهداشتی ساختمان‌های شهری

کاوش و اندازه‌گیری تاب‌آوری بهداشتی ساختمان‌های شهری

کاوش و اندازه‌گیری تاب‌آوری بهداشتی ساختمان‌های شهری

نکات برجسته

  • مفهوم ایجاد تاب آوری سلامت (BHR) پیشنهاد شده است.

  • چارچوب BHR برای درک توانایی ساختمان‌ها برای حفظ شرایط بهداشتی پایدار در برابر همه‌گیری طراحی شده است.

  • رویکرد مبتنی بر از دست دادن عملکرد برای اندازه گیری تاب آوری سلامت ساختمان های شهری توسعه یافته است.

  • مسکن عمومی هنگ کنگ در طول COVID-19 به عنوان مورد مطالعه برای اعمال چارچوب و رویکرد اندازه گیری BHR پذیرفته شده است.

  • نمرات BHR مسکن عمومی هنگ کنگ به صورت مکانی و زمانی تجزیه و تحلیل می شود.

خلاصه

گسترش جهانی COVID-19 نگرانی قابل توجهی را در مورد سلامت ساکنان و پیشگیری از بیماری همه گیر ایجاد می کند. این ساختمان نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری همه گیر ایفا می کند زیرا اکثر اوقات مردم در محیط ساخته شده می مانند. حتی تاب‌آوری شهری به طور گسترده برای مقابله با تغییرات شهری استفاده می‌شود، مفهوم تاب‌آوری به ندرت در سطح ساختمان برای سلامت ساکنان در طول همه‌گیری مورد استفاده قرار گرفته است. فقدان روش‌های اندازه‌گیری مناسب به‌ویژه برای تاب‌آوری سلامت طراحی شده است. در نتیجه، این مطالعه چارچوب «تاب‌آوری سلامت ساختمان (BHR)» را طراحی می‌کند تا توانایی ساختمان‌ها برای مقاومت در برابر شیوع همه‌گیری در بین ساکنان را آشکار کند، و مدل BHR را برای اندازه‌گیری عملکرد ساختمان در تاب‌آوری سلامت توسعه می‌دهد. مطالعه موردی مسکن عمومی هنگ کنگ تحت COVID-19 نشان می دهد که اجرای چارچوب BHR و رویکرد اندازه گیری برای ساختمان ها و گروه های ساختمانی در مناطق خاص یا در دوره های مختلف موثر است. این مطالعه با در نظر گرفتن مقیاس ساختمان و وضعیت همه گیر خارجی در منطقه محلی نزدیک ساختمان، به پیشنهاد BHR و توسعه رویکرد اندازه گیری BHR کمک می کند. مدل BHR برای انطباق با سناریوهای اختلالات مختلف برای تعیین کمیت عملکرد BHR کاملاً منعطف است، نتایج ارزشمندی برای کشف ساختمان‌های ضعیف در طول شیوع همه‌گیری فراهم می‌کند و اقدامات هدفمندی را به سمت ساختمان‌های سالم و انعطاف‌پذیر انجام می‌دهد.

معرفی

با توجه به آزمایشگاه ملی لارنس برکلی [1]، مردم به طور کلی حدود 90٪ از زمان را در داخل خانه می گذرانند، به خصوص افراد مسن و کودکان که ممکن است زمان بیشتری را در داخل خانه بگذرانند. شرایط بهداشتی ساکنین ارتباط تنگاتنگی با ساختمان و محیط ساخته شده آنها دارد. با این حال، محققان خاطرنشان کردند که مشکلات بهداشتی مرتبط با محیط داخلی، شایع ترین مسائل بهداشت محیطی است که به آن “سندرم ساختمان بیمار (SBS)” می گویند [2]. در سال‌های اخیر، مفهوم «ساختمان سالم» توجه عمومی بیشتری را به خود جلب کرده است زیرا آب و هوا، عملکرد و فناوری‌ها باعث ایجاد تغییرات در ساختمان‌ها می‌شوند [3]. بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی از سلامت، ساختمان سالم به عنوان « ساختمانی، شامل تمام سیستم‌های آن، که سلامت ساکنان خود را ارتقا و حفظ می‌کند، به عنوان یک وضعیت رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی » تعریف می‌شود. 3]. شیوع COVID-19 در کل جهان باعث می شود مردم به اهمیت ساختمان های سالم در پیشگیری و کنترل همه گیر پی ببرند [4].

برای اطمینان از اینکه ساختمان‌ها قابلیت انطباق با شرایط متغیر را دارند و اثرات منفی بر سلامت و رفاه ساکنان را به حداقل می‌رسانند، ساختمان‌ها باید به اندازه کافی انعطاف‌پذیر باشند تا در برابر اثرات منفی خارجی مقاومت کنند و به سرعت بازیابی شوند. مفهوم تاب آوری به طور گسترده در زمینه های مختلف مطالعات شهری برای ارتقای کیفیت توسعه شهری، مانند تاب آوری شهری [5]، تاب آوری اجتماعی و اقتصادی [6]، تاب آوری جامعه [7]، تاب آوری سیل [8] پذیرفته شده است. و مقاومت لرزه ای [9]. با گسترش همه‌گیری، متوجه می‌شویم که ساختمان‌های مختلف ممکن است شیوع را در بین ساکنان تسریع کنند یا ممکن است شیوع را کاهش دهند. این ویژگی ساختمان را می توان به عنوان یکی از انواع تاب آوری سلامت در نظر گرفت که ساکنان آن را هدف قرار می دهد. تا به حال، برخی از مطالعات مرتبط برای تمرکز بر اهمیت و تأثیرات ساختمان‌ها در همه‌گیری انجام شده است، اما توانایی ساختمان برای مقاومت و بازیابی از گسترش همه‌گیری و نحوه اندازه‌گیری این توانایی به ندرت قبلاً مطالعه شده است.

در نتیجه، به منظور پر کردن این شکاف تحقیقاتی، اهداف اصلی این مطالعه به شرح زیر است: (1) تعریف «تاب‌آوری سلامت ساختمان (BHR)» به عنوان یک ویژگی حیاتی ساختمان، نشان‌دهنده توانایی ساختمان‌ها برای مقاومت در برابر اثرات منفی همه‌گیری و حفظ عملکرد سالم خوب در طول همه گیری؛ (2) بررسی چگونگی اندازه‌گیری معقول عملکرد BHR بر اساس از دست دادن عملکرد معمولی منحنی وضعیت سلامت نوسان در ساختمان‌های منفرد و گروه‌های ساختمانی. (3) برای اعمال چارچوب و رویکرد اندازه‌گیری BHR در مورد واقعی مسکن عمومی هنگ کنگ، و بیشتر ویژگی‌های مکانی-زمانی امتیازات BHR در مناطق مکانی و دوره‌های زمانی مختلف را آشکار می‌کند.

نوآوری‌های این رویکرد اندازه‌گیری BHR بر (1) مفهوم BHR پیشنهادی برای بررسی تاب‌آوری بهداشتی ساختمان‌ها در طول همه‌گیری با مشاهده و تجزیه و تحلیل منحنی‌های وضعیت سلامت ساختمان‌ها تکیه دارد. (2) توسعه اندازه‌گیری BHR بر اساس از دست دادن عملکرد معمولی عملکرد سیستم، به جای امتیازدهی شاخص که تحت تأثیر ذهنیت قرار می‌گیرد. (3) در نظر گرفتن مقیاس ساختمان و شدت بیماری همه گیر محلی. این رویکرد اندازه‌گیری BHR می‌تواند به محاسبه و تمایز عملکردهای مختلف BHR ساختمان‌ها در مناطق خاص یا در طول دوره‌های خاص به صراحت کمک کند، و اطلاعات ارزشمندی را برای افزایش انعطاف‌پذیری ساختمان بیشتر فراهم کند. علاوه بر این، نتایج اندازه‌گیری BHR می‌تواند برای شناسایی عواملی که بر امتیاز BHR تأثیر می‌گذارند، مانند عوامل ساختمان، عوامل رفتار ساکنین و عوامل اختلال استفاده شود. از آنجایی که این یک رویکرد اندازه گیری عمومی با مشاهده منحنی های وضعیت نوسان سلامت ساختمان ها است، این اندازه گیری BHR نه تنها برای تجزیه و تحلیل BHR در شرایط همه گیر مناسب است، بلکه برای سایر شرایط یا اختلالات ناسالم نیز موثر است.

قطعات بخش

تاب آوری شهری

اصطلاح «تاب‌آوری» از کلمه لاتین «resiliere» به معنای «بازگشت» [10] سرچشمه گرفته است. مفهوم “تاب آوری” برای اولین بار در زمینه مهندسی به کار رفت که به توانایی یک جسم برای بازگشت به حالت اولیه خود پس از تغییر شکل توسط یک نیروی خارجی اشاره دارد. در سال 1973، هولینگ بوم شناس برای اولین بار مفهوم تاب آوری را وارد اکولوژی کرد و سیستم اکولوژیکی را به عنوان یک سیستم پویا با انعطاف پذیری و پایداری در نظر گرفت [11]. از آن زمان، تاب آوری بوده است

روش تحقیق

همانطور که در بالا ذکر شد، هدف این مطالعه بر پیشنهاد چارچوبی برای مفهوم جدید BHR و توسعه رویکرد اندازه‌گیری تطبیق بر اساس از دست دادن عملکرد معمولی تمرکز دارد. همانطور که در شکل 1 نشان داده شده است، اختلال بر ساختمان تاثیر می گذارد و این تاثیر با کاهش عملکرد بهداشتی ساختمان نشان داده می شود. همانطور که BHR کار می کند، ساختمان در برابر این اختلال مقاومت می کند، جذب می کند و بهبود می یابد، که در بازگشت عملکرد سلامت ساختمان منعکس می شود.

مطالعه موردی

به منظور اعمال چارچوب و مدل جدید BHR در برابر همه‌گیری در کاربرد عملی، مسکن عمومی هنگ کنگ در طول همه‌گیری COVID-19 به عنوان مطالعه موردی انتخاب شده است. دلایل اصلی انتخاب این مورد مطالعه این است که (1) ساختمان‌های مسکن عمومی به روشی یکپارچه توسط اداره مسکن هنگ کنگ (HKHA) و جامعه مسکن هنگ کنگ (HKHS) مدیریت می‌شوند و داده‌های دقیق مسکن عمومی را از طریق آمارها در دسترس قرار می‌دهند. HKHA و HKHS نسبت به سایر مسکن های خصوصی، (2)

نتایج و بحث

همانطور که در بالا توضیح داده شد، مدل BHR در برابر همه‌گیری می‌تواند امتیاز تاب‌آوری یک ساختمان یا املاک را محاسبه کند، اما همچنین گروه‌های ساختمانی با انواع مشابه یا در مناطق خاص و دوره‌های زمانی معین را محاسبه می‌کند. در نتیجه، این مطالعه سعی می‌کند مدل BHR را برای بررسی عملکرد مسکن عمومی هنگ‌کنگ در مناطق مختلف و در دوره‌های مختلف در پیشگیری و کنترل همه‌گیری کووید-۱۹ به کار گیرد.

نتیجه

گسترش جهانی COVID-19 نگرانی های عمومی زیادی را در مورد پیشگیری از بیماری همه گیر ایجاد کرد. این ساختمان نقش بسیار مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری همه گیر دارد. بهبود عملکرد BHR در برابر همه‌گیری برای حفظ ایمنی و سلامت ساکنان آن ضروری است. اگرچه محققان بر اهمیت تاب‌آوری شهری و نقش ساختمان در پیشگیری از بیماری همه‌گیر تاکید کرده‌اند، هنوز تحقیقاتی در مورد تاب‌آوری بهداشتی در برابر همه‌گیری در سطح ساختمان وجود ندارد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.