• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

آوردن طبیعت به مسکن شهری خصوصی (قسمت اول)

آوردن طبیعت به مسکن شهری خصوصی (قسمت اول)

آوردن طبیعت به مسکن شهری خصوصی (قسمت اول)

نکات برجسته

  • شیوع انتظارات زیبایی‌شناختی و لذت‌گرایانه از گیاهان در مسکن شهری خصوصی در بین نسل جوان

  • لذت بردن از جنبه های فنی/اجتماعی مراقبت از گیاهان به نگرانی زیست محیطی و تعهد به غذای پایدار بستگی دارد.

  • هم افزایی بین نگرانی های زیست محیطی، عادات غذایی و مراقبت از گیاهان می تواند ارتباط ساکنان شهری را با طبیعت افزایش دهد.

  • ترویج شهرهای خوراکی می تواند اثرات موجی بر سبز شدن مسکن خصوصی داشته باشد

  • تخلخل بین فضای سبز فضاهای عمومی در مقابل فضاهای خصوصی می تواند در خدمت برنامه ریزی شهری چند مقیاسی باشد

خلاصه

حبس مداوم میلیون‌ها شهروند شهری به دلیل همه‌گیری کووید-19، آگاهی زیست‌محیطی را افزایش داده، عادات غذایی را تغییر داده و رابطه شهرنشینان با طبیعت را زیر سوال برده است. علاقه بیشتری به آوردن گیاهان به خانه های شهری و منابع غذایی پایدار وجود دارد، اما هیچ تحقیقی روابط بین رفتارهای غذایی و فعالیت های مراقبت از گیاه را مورد مطالعه قرار نداده است. برای رفع این شکاف و بررسی ارتباط طبیعت شهروندان شهری از طریق سبز کردن مناطق خصوصی، ما یک نظرسنجی ملی از شهروندان فرانسوی و جوان شهری (1000=n) انجام دادیم که نسبت به نسل‌های قدیمی‌تر به شهرهای «خوراکی» متعهدترند، اما پایین ترین نرخ خرید گیاهان یک رویکرد کمی شیوع انتظارات زیبایی‌شناختی/ لذت‌گرایانه را برای گیاهان در مسکن خصوصی نشان می‌دهد، اما همچنین ادراکات متضادی از وظایف نگهداری از گیاهان و ارزش‌گذاری نابرابر مسائل اجتماعی پیرامون گیاهان را نشان می‌دهد. ما تداوم بین آگاهی زیست محیطی، تعهد به غذای پایدار و استفاده‌های طبیعی/اجتماعی از گیاهان را مورد بحث قرار می‌دهیم و استدلال می‌کنیم که فرآیندهای برنامه‌ریزی شهری باید به هم افزایی بالقوه برای انعطاف‌پذیری یکپارچه‌تر بپردازند. ایجاد اجتماع در اطراف مناطق سبز، کشاورزی شهری یا باغ های جمعی، در شهرها، می تواند اثرات موجی در سبز شدن مسکن خصوصی داشته باشد. در نهایت، رویکرد چند رشته‌ای که به روان‌جامعه‌شناسی و مطالعات شهری متصل می‌شود ، می‌تواند الهام‌بخش برنامه‌ریزی شهری چند مقیاسی باشد.

 

کلید واژه ها

مسکن شهری
باغبانی خصوصی
آگاهی زیست محیطی
غذای پایدار
برنامه ریزی شهری چند مقیاسی

معرفی

قرنطینه های اعمال شده توسط دولت ها در واکنش به گسترش کووید-19 تجربیات بی سابقه ای را به وجود آورده است، به ویژه برای شهروندان شهری که فضای زندگی آنها عمدتاً به متر مربع در داخل ساختمان ها محدود شده است. در طول این دوره‌ها، نیاز به یک «دوز طبیعت» ( جیانگ و همکاران، 2014 )، با افزایش علاقه به باغبانی خانگی در باغ‌های کوچک، روی بالکن‌ها یا صرفاً در ظروف مشاهده شده است ( Sunga & Advincula, 2021 ). در حالی که برخی از شهروندان شروع به پرورش غذا در خانه در مقیاس کوچک کرده اند ( مولینز و همکاران، 2021 )، برخی دیگر به سادگی از گیاهان یا گل های سبز مراقبت می کنند. مراقبت از طبیعت اغلب با مراقبت از افرادی که در زمینه کووید-19 شدیداً محروم هستند، مرتبط است ( استوک و همکاران، 2021 )، بنابراین همانطور که لینگ وانگ (2020) از آن حمایت می کند، دو جبهه انگیزه مرتبط را نشان می دهد . در هر صورت، این تغییرات در زندگی روزمره افراد محدود به عنوان راهی برای برقراری ارتباط مجدد با طبیعت و به عنوان یک تجربه روانشناختی تلقی شد ( Sunga & Advincula, 2021 ).

در واقع، این بحران اهمیت ارتباط با طبیعت را برای انسان‌های شهری ( بوردو-لپاژ، 2017 )، که در معرض بار بیش از حد محرک‌های شنیداری، بصری و فناوری در مناطق شهری قرار دارد، آشکار کرده است. چندین مطالعه در دهه گذشته فواید قرار گرفتن در معرض صداهای طبیعی را بر سلامتی، به ویژه کاهش استرس ( آلورسون و همکاران، 2010 ؛ چالمین-پوی و همکاران، 2021 )، و باغبانی در پیری سالم ( هاوکینز و همکاران ) تایید کرده اند. همکاران، 2013 ؛ سوگا و همکاران، 2017 ؛ وانگ و مک میلان . در کنار فعالیت‌های افراد، نوآوری‌های اجتماعی مانند گروه‌های باغی یا کشاورزی شهری ( آبری و همکاران، 2014 )، نشان‌دهنده فعالیت فزاینده پیرامون گیاهان و تولید غذا در قلب شهرها است. در عین حال، ذینفعان در زمینه برنامه ریزی شهری راه های جدیدی را برای معرفی طبیعت در مناطق شهری در سراسر جهان تصور می کنند که به شهروندان امکان می دهد فضاهای سبز شهری را تجربه کنند ( Skandrani & Prévot, 2015 ). علاوه بر این، در مناطقی که به شدت توسط فعالیت های انسانی تغییر یافته است، “آشتی” ( روزنزوایگ، 2003 ) بین تنوع زیستی و زندگی اجتماعی-اقتصادی می تواند هم برای طبیعت و هم برای انسان مفید باشد.

با این حال، با برنامه رو به رشد تاب آوری شهری ، توجه دانشمندان عمدتاً به اثرات خارجی محیطی تولید شده از طریق باغبانی خانگی جلب شده است، هدف این است که شهروندان را به سمت شیوه های باغ پایدارتر سوق دهد ( Coisnon et al., 2019 ). در سطح اروپا، باغ‌های خصوصی ممکن است با تبدیل شدن به یک «منبع با اقدامات باغبانی کوچک» که به نتایج تجمعی مثبت باغبانی فردی و طرفدار محیط‌زیست اشاره می‌کند، فعالانه به انتقال اکولوژیکی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک کنند ( کلولند و همکاران، 2017 ). اعمال ( Dewaelheyns et al., 2016 ). با این حال، مقایسه بین مناطق روستایی و شهری دانش تنوع زیستی کمتر و حساسیت کمتری نسبت به اقدامات پایدار در میان شهروندان شهری را نشان می‌دهد ( Coisnon et al., 2019 ). 1 در حالی که پیشنهاد شده است که ارائه اطلاعات قابل اعتمادتر در مورد تنوع زیستی می تواند تا حدودی به کاهش شکاف کمک کند، به وضوح یک تناقض در مورد افزایش نگرانی در شهرهای بزرگ برای مواد غذایی ارگانیک، 2 پرماکالچر یا تولید مواد غذایی بدون مواد شیمیایی در فواصل بین دو کشور وجود دارد. ساختمان ( آبری و همکاران، 2014 ). در حالی که طبیعت فراوان در داخل شهرها می تواند به نیاز عمیق به احساس قرابت با جهان طبیعی پاسخ دهد، که به آن “بیوفیلیا” نیز می گویند ( کلرت و ویلسون، 1993 )، می توان به طور دقیق تر پرسید که آیا توسعه “شهرهای خوراکی” ( سرتیسون و آرتمن) ، 2020 ) بر سبز شدن مسکن خصوصی و شیوه های مراقبت از گیاهان تأثیر خواهد گذاشت.

در سطح صنعت، بخش باغبانی به طور فزاینده‌ای در حال توسعه برچسب‌گذاری مرتبط با پایداری 3 و نوآوری‌های فنی (محصولات سازگار با محیط زیست، ظروف تجدیدپذیر و غیره) برای رسیدگی به چالش‌های زیست‌محیطی و تشویق به خرید گیاهان توسط ساکنان شهری است ( Yue et al., 2016 ). به طور کلی، این مصرف کنندگان نسبت به مواد غذایی ارگانیک تمایل کمتری به خرید گیاهان و کودهای ارگانیک دارند. تمایل به پرداخت برای ویژگی های سازگار با محیط زیست نسبتاً کم است و تنها بخش کوچکی از مصرف کنندگان به گیاهان محلی و ظروف زیست تخریب پذیر/کمپوست پذیر علاقه دارند ( Yue et al., 2016 ). اطلاعات کمی در مورد دیدگاه افزایش جمعیت شهری در مورد گیاهان در مسکن شهری وجود دارد و تاکنون هیچ تحقیقی که نگرانی ها را برای مواد غذایی و گیاهان برطرف کند، انجام نشده است. در حالی که این نکته برای همه نسل‌ها جالب است، اما برای شهروندان جوان شهری حادتر است، اولاً به دلیل آگاهی زیست‌محیطی و تعهد فزاینده آنها به غذای پایدار در شهرها ( سسگو و هبل، 2019 ؛ سالاداره و همکاران، 2018 ؛ آرتسنز و همکاران .، 2009 ) و ثانیاً به این دلیل که نسل جوان کمترین میزان خرید گیاه را دارند. 4 علاوه بر این، اطلاعات کمی در مورد چگونگی استفاده از این روابط متقابل در یک رویکرد چند مقیاسی تاب آوری شهری وجود دارد ( فلکس و همکاران، 2020 ). به دنبال توصیه‌های ژانگ و تو (2021) برای یک رویکرد چند رشته‌ای، ما برای پر کردن این شکاف‌ها، پل مطالعات روان‌شناسی و شهری را انجام می‌دهیم. با استفاده از یک بررسی کمی ملی (n = 1000)، ما ادراکات شهروندان شهری جوان فرانسوی را از مراقبت از گیاهان بررسی می‌کنیم، در حالی که آنها را با رفتارهای غذایی آنها، جنبه‌های اجتماعی وارد کردن طبیعت به حوزه خانگی و در نهایت، محرک‌های موجود در سطح شهر مرتبط می‌کنیم. .

به شرح زیر است: (1) مروری بر ادبیات مرتبط با طبیعت شهروندان ساکن در شهرها و تغییر اخیر، به دلیل بحران کووید-19، در انگیزه های آنها برای مراقبت از گیاهان در خانه و در نهایت، ادبیات زمینه در مورد شهروندان جوان شهری. نگرش کلی نسبت به غذای پایدار؛ (2) سوالات تحقیق و انتخاب های روش شناختی ما. (3) یافته‌های حاصل از فراخوان‌های خود به خود در مورد مراقبت از گیاهان و از تجزیه و تحلیل روابط بین نگرانی‌های زیست‌محیطی، تعهد به غذای پایدار و ارزش‌گذاری استفاده‌های فنی/اجتماعی از فعالیت‌های مراقبت از گیاهان؛ (4) بحث در مورد افزایش ارتباط با طبیعت از طریق هم افزایی بین عادات غذایی و فعالیت های مراقبت از گیاهان در زمینه ظهور شهرهای سبز و “خوراکی”؛ و (5) نتیجه‌گیری با تأمل در راه‌هایی برای پرداختن بهتر به تداوم بین فضاهای سبز عمومی و سبز کردن مسکن خصوصی در فرآیندهای برنامه‌ریزی شهری.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.