• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

اثرات زیست محیطی گردشگری (قسمت سوم)

اثرات زیست محیطی گردشگری (قسمت سوم)

اثرات زیست محیطی گردشگری (قسمت سوم)

نتایج

3.1 توزیع سالانه حجم نشریه

این مقاله فقط تعداد و روند انتشارات TEIA را تجزیه و تحلیل می‌کند ، زیرا ادبیات تنها از یک منبع، پایگاه داده اصلی WoS است. شکل 3 نشان می دهد که تعداد سالانه اسناد منتشر شده یک روند صعودی نوسانی را نشان می دهد . همچنین نشان می دهد که از سال 2004 تا 2015، میانگین سالانه تعداد انتشارات 7 و از سال 2016 تا 2019، میانگین سالانه تعداد انتشارات 8 مورد بوده است. کاهش تعداد مطالعات نشان می دهد که شور و شوق تحقیق تا حدودی کاهش یافته است. ، احتمالاً به این دلیل که موضوعات تحقیقاتی موجود اشباع شده اند و باید پیشرفت های تحقیقاتی جدیدی پیدا شود.

شکل 3 

شکل 3 . توزیع سالانه مجلدات مقالات منتشر شده.

3.2 کوآنالیز

تجزیه و تحلیل هم نویسندگی برای درک توزیع قدرت و رابطه مشارکتی پژوهش در یک زمینه خاص مهم است [ 25 ]. این مقاله از رویکرد تحلیلی از کلان به خرد پیروی می کند و از VOSviewer برای تجزیه و تحلیل همکاری در زمینه تحقیقات TEIA از سه سطح کشور، موسسه و نویسنده استفاده می کند. گره های شکل 3، 4(a)، و 4(b) به ترتیب نشان دهنده کشورها، موسسات و نویسندگان هستند. اندازه گره و اتصالات بین گره ها با تعداد انتشارات و همکاری همبستگی مثبت دارد. یعنی هر چه تعداد انتشارات بیشتر باشد، گره بزرگتر باشد و هر چه ارتباط بین یک گره و گره های دیگر بیشتر باشد، همکاری بین کشور یا نویسنده و سایر کشورها یا نویسندگان بیشتر می شود. هرچه اتصال بین گره ها در شکل 4(a) و 4(b) نزدیک تر باشد، همکاری نزدیک تر است.

3.2.1 کشور و منطقه

• موسسات نویسندگان در 52 کشور واقع شده اند ( شکل 4 ). 5 کشور برتر چین (21 مقاله)، ایالات متحده (17 مقاله)، بریتانیا (15 مقاله)، استرالیا (13 مقاله) و اسپانیا (12 مقاله) هستند که هر کدام بیش از 10 مقاله دارند. از آنجایی که نویسندگان سرور ممکن است در مقاله ای همکاری داشته باشند که موسسات آن ممکن است در کشورهای مختلف واقع شده باشند، نزدیکی همکاری بین کشورها را می توان با توجه به شدت اتصال کل درک کرد. نتایج نشان می دهد که پنج کشور برتر با نزدیک ترین همکاری با سایر کشورها عبارتند از: آمریکا (21)، استرالیا (17)، چین (12)، اسپانیا (11) و انگلستان (9) که نشان می دهد این پنج کشور قطب اصلی همکاری TEIA هستند. در پرانتز مقدار قدرت پیوند کل است که اعداد بالاتر نشان دهنده همکاری نزدیکتر با سایر کشورها است. علاوه بر این، 114 مطالعه تنها از 52 کشور انجام شده است که نشان می دهد بسیاری از کشورهای جهان به TEIA توجه کافی ندارند.

شکل 4 

شکل 4 . شبکه همکاری کشوری

توجه: کشور و منطقه به محل موسسه نویسنده اشاره دارد.

3.2.2 مؤسسات و نویسندگان

همانطور که در شکل 5 (الف) نشان داده شده است ، 218 موسسه شرکت کردند. نرم افزار VOSviewer برای تحلیل بصری تراکم انتشار موسسات تحقیقاتی استفاده شد و نتایج در شکل 5 نشان داده شده است . 5 مؤسسه برتر از نظر تعداد انتشارات عبارتند از دانشگاه بورنموث (5)، دانشگاه ملی عادی تایوان (4)، آکادمی علوم چین (3)، دانشگاه A&M تگزاس (3 مقاله) و دانشگاه گریفیث (3 مقاله). که در 3 مقاله یا بیشتر نقش داشتند. به طور کلی مؤسسات عمدتاً دانشگاهی بودند و روند متنوعی از خود نشان دادند. نتایج تجسم شده شکل 5 (الف) نشان می دهد که همکاری زیادی در بین مؤسسات تحقیقاتی وجود ندارد.

شکل 5 

شکل 5 . شبکه همکاری مؤسسه و نویسنده

شکل 6 

شکل 6 . شبکه هم‌روی کلمه کلیدی

یک تحلیل همزمان روی نویسندگان انجام شد. با توجه به نتایج تجزیه و تحلیل در شکل. 5 (ب) ، 362 نویسنده در این مطالعات شرکت کردند، از جمله 3 نویسنده با بیش از 3 مقاله – Viachaslau Filimonau (5 مقاله)، درک رابینز (4 مقاله) و Janet Dickinson (3 مقاله). استحکام کل سیم نشان دهنده شدت همکاری بین نویسندگان در زمینه مطالعه است. 16 نویسنده وجود داشت که مجموع قدرت اتصال آنها بیشتر از 10 بود. نویسندگان روابط همکاری نسبتاً پایداری داشتند.

3.3 تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی

3.3.1 توزیع کانون های تحقیقاتی

کلمات کلیدی می توانند مستقیماً محتوای ادبیات را منعکس کنند. در این مطالعه، از CiteSpace برای تجزیه و تحلیل همزمانی کلمات کلیدی استفاده شد، و ما دریافتیم که 325 گره (325 کلمه کلیدی) و 1283 اتصال بین گره ها، با چگالی 0.0244 وجود دارد (نتایج عددی توسط CiteSpace، شکل 6 مشاهده شده است. ). جدول 1 11 کلیدواژه برتر را از نظر فراوانی و مرکزیت نشان می دهد. نشان داده شده است که محققان به تأثیر فعالیت های گردشگری بر محیط زیست، از جمله تأثیر فعالیت های گردشگری بر مناطق حفاظت شده و تنوع زیستی، و همچنین تغییرات آب و هوایی ناشی از ردپای کربن فعالیت های گردشگری توجه بیشتری دارند و ارزیابی چرخه حیات یک روش نسبتا سنتی برای اندازه گیری انتشار کربن است . از نظر مدیریت تأثیر منفی فعالیت های گردشگری بر محیط زیست، محققان از توسعه گردشگری پایدار حمایت می کنند.

3.3.2 تغییرات در کانون های تحقیقاتی

در این مقاله، الگوریتم نرخ ورود به سیستم (LLR) برای خوشه بندی کلمات کلیدی، با مقدار مدولاریته Q = 0.6748 (> 0.3) استفاده شد که نشان دهنده ساختار خوشه بندی قابل توجهی است . شبح میانگین وزنی = 0.8848 (> 0.7) نشان می دهد که نتایج خوشه بندی معقول است. هر چه مقدار بعد از ماژول خوشه بندی “#” کوچکتر باشد، تعداد اعضای کلیدواژه بیشتری در خوشه وجود دارد. بزرگترین خوشه ” ارزیابی چرخه عمر شماره 0 ” است. از آنجایی که تجزیه و تحلیل خوشه با کلمات کلیدی بسیار کم اهمیت کمی دارد، این مقاله 11 خوشه با بیشترین کلمات کلیدی را به شرح زیر انتخاب می کند: ” ارزیابی چرخه عمر شماره 0 “، “#1” gis، “#2 مخازن”، “#3 تغییر آب و هوا”، “#4 فلزات سنگین”، “#5 ویژگی های مکانی-زمانی”، “#6 ردپای اکولوژیکی”، “#7 صخره مرجانی، “#8 سناریو “، “# 9 حساسیت زیست محیطی یکپارچه”، و “#10 تجزیه و تحلیل حساسیت”.

نکته: GIS مخفف «سیستم اطلاعات جغرافیایی» است.

شکل 7 نمودار زمان کلمه کلیدی است که براساس آن ارزیابی چرخه زندگی می تواند درک شود [ 26] ، [27] ، [28 ] ، سیستم اطلاعات جغرافیایی [ [29] ، [30] ، [31] ] تغییرات آب و هوا [ 32 ]، ردپای کربن [ 4 ، 33 ]، گردشگری دریایی/ساحلی [ 34 ، 35 ] و موضوعات دیگر همیشه از موضوعات داغ در زمینه TEIA بوده‌اند. محققان مدت‌هاست که از سنجش از دور برای نظارت بر تأثیر فعالیت‌های گردشگری بر محیط‌زیست استفاده می‌کنند. در سال‌های اخیر، حوزه TEIA توجه بیشتری به نوآوری روش‌های تحقیق از جمله بهبود مدل ارزیابی چرخه زندگی سنتی [ 27 ] و ادغام فناوری اطلاعات جغرافیایی و روش‌های سنتی TEIA [ 36] ، [ 36] داشته است. 37] ، [38] .

شکل 7 

شکل 7 . جدول زمانی کلمه کلیدی

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.