• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

آمار تورم میزان گرانی کالاها را نشان نمی‌دهد

آمار تورم میزان گرانی کالاها را نشان نمی‌دهد

صدا و سیما، امیدعلی پارسا رئیس مرکز آمار در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما، با بیان اینکه علت استفاده از ۲ عدد برای اعلام تورم، محاسبه بر مبنای دو فاصله زمانی است، اظهار داشت: تغییر شاخص کل فروردین امسال نسبت به فروردین سال قبل ٥١, ٤ درصد است و معنی آن این است که خانوارها ٥١, ٤ درصد بیشتر از فروردین پارسال برای خرید یک “مجموعه کالا و خدمات یکسان” پرداخت کرده اند، اما نرخ تورم در ۱۲ ماه اخیر حدود ۳۱ درصد است که البته رقم بالایی است.

پارسا افزود: این اعداد میانگین است، درست مثل دانش آموزی که ممکن است نمره تک داشته باشد، اما در درس‌های دیگر نمره بهتری گرفته باشد.

رئیس مرکز آمار با اشاره به ارقام اعلام شده برای برخی از کالاها اظهار داشت: ما در کنار افزایش ۴۵۰ درصد برای پیاز و افزایش ۲۲۰ درصد برای رب کاهش ۳۰ درصد برای لیمو ترش داشتیم و مجموع و میانگین این اعداد و ارقام مشابه آن‌ها باید در آمار ما محاسبه شود.

پارسا گفت: اگر هموطنانمان اعداد و ارقام مربوط به زندگی روزانه خود را نیز به همین روش جمع و تفریق کنند، به آمار ما می‌رسند.

عزیزنژاد، کارشناس اقتصادی با بیان اینکه هدف از محاسبه تورم و ارائه این آمار این است که سیاستگذاران به درستی بازار و عرصه اقتصادی را مدیریت کنند، افزود: برای اینکه این سیاستگذاری‌ها درست‌تر باشد، باید آمارها نیز جامع‌تر و صحیح‌تر شود.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در همه جای دنیا ارقام مربوط به تورم با معیارها و اشکال مختلفی ارائه می‌شود، اظهار داشت: رقم فعلی تورم نقطه به نقطه از ۸ درصد پارسال به ۵۱ درصد رسیده که جهش بزرگی است.

وی افزود: برخی از کالاها مانند رب سهم بزرگی در سبد تغذیه‌ای مردم دارد و باید در سیاستگذاری‌های دولت لحاظ شود.

عزیزنژاد اظهار داشت: نکته مهم دیگر این است که تورم نقطه به نقطه در مناطق روستایی بیش از مناطق شهری رشد داشته که ضروری است مورد توجه سیاستگذاران قرار گیرد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه عموم مردم آنچه را که در زندگی روزمره خود و در مغازه‌ها می‌بینند با آنچه که مرکز آمار اعلام می‌کند تفاوت دارد، افزود: در برخی از مواقع حتی کالای اشاره شده در آمار مرکز آمار اصلاً مورد استفاده اکثر مردم نیست و به همین دلیل مردم این ارقام را نمی‌پذیرند.

عزیزنژاد افزود: علت این امر تفاوت دیدگاه هاست و مردم احساس می‌کنند که اجناس گران‌تر از عددی است که اعلام شده است.

وی از مرکز آمار خواست ارقام گرانی را نیز در کنار عدد و رقم تورم اعلام کند تا مردم احساس قرابت بیشتری با آمار اعلام شده داشته باشند و سیاست گذاری‌ها نیز صحیح‌تر شود. این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه یک هموطن روستایی نمی‌تواند با مراجعه به اینترنت و تحلیل معیارهای مرکز آمار و آشنایی با تعریف تورم نقطه به نقطه، دلیل ارقام اعلام شده را دریابد از نهادها و رسانه‌های مرتبط خواست با شفاف سازی، اعداد ملموس‌تری برای مردم بیان کنند.

رئیس مرکز آمار با انتقاد از این گفته عزیزنژاد که دیدگاهش را با جمله “صرف نظر از درست بودن ارقام” بیان کرده بود، گفت: من تاکید می‌کنم که این ارقام درست است.

پارسا افزود: به عنوان رئیس مرکز آمار باید به مردم و محققان این اعتماد را بدهیم که این ارقام صحیح است.

رئیس مرکز آمار در عین حال افزود: البته ما نمی‌توانیم ادعا کنیم که این رقم در همه نقاط کشور یکسان است، چرا که ما به همه فروشگاه‌ها یا مناطق مراجعه نکرده ایم، بلکه بر اساس معیارها و روش‌های علم آمار عمل کرده ایم و میانگین‌ها را محاسبه و ارائه کرده ایم.

پارسا گفت: همان آمار مربوط به گرانی که آقای عزیزنژاد می‌گویند هم در مرکز آمار تهیه و ارائه می‌شود و اگر کسی بخواهد می‌تواند حتی میزان افزایش قیمت نوشیدنی به خصوصی را دریافت کند.

رئیس مرکز آمار با ارائه جداولی از ارقام مربوط به مواد غذایی تصریح کرد: ما ابایی از اینکه افزایش قیمت مثلاً ۴۵۰ درصدی یک کالا را اعلام کنیم نداریم.

پارسا با اشاره به اینکه رقم مربوط به افزایش اجاره خانه به طور متوسط ۲۵ درصد است افزود: این رقم در نقاط مختلف کشور و حتی مناطق مختلف تهران متفاوت است و رقم اعلام شده، آمار میانگین است.

رئیس مرکز آمار تصریح کرد: به عنوان مثال در سیل اخیر حدود نیم درصد مردم همه دارایی خود را از دست دادند، اما این نیم درصد در مقابل همه مردم کشور رقم بالایی نیست.

پارسا همچنین خطاب به مردم گفت: من خواهش می‌کنم که با اختصاص یک یا دو روز از دستمزد ماهانه خود برای کمک به سیل زده‌ها، مشکل این هموطنان را حل کنند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...