• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

انعکاس تحولات جهانی در بازارهای داخلی

انعکاس تحولات جهانی در بازارهای داخلی

بازار سهام

رشد با احتیاط شاخص

دیروز شاخص کل بورس با رشد ۱۵۶ واحدی (۰/۲ درصدی) همراه شد. در ادامه رشد قیمت جهانی کالاها در هفته‌های اخیر روز جمعه قیمت مس به سقف ۱۷ ماهه و روی به بیشترین سطح از سال ۲۰۰۸ رسید. اما با وجود صف‌های خرید در نمادهای فلزی-معدنی‌ها در ابتدای معاملات، همچنان ابهام در پایداری قیمت‌ها با افزایش سفته بازی در بازارهای جهانی و شناسایی سود معامله‌گران، افزایش عرضه به ویژه از سوی حقوقی‌ها در برخی نمادها از جمله «فملی» و «کگل» را رقم زد. تشدید نوسانات در بازار نفت با نزدیک شدن به نشست اوپک عامل ابهام در گروه پالایشی است. با وجود اثر مثبت رشد نرخ دلار بر صنایع صادرات-محور (از جمله صنایع کالایی) همچنان توقف نمادهای بانکی و خودرویی، عبور «خودرو» از کف تکنیکال برای اولین بار از شهریور و ابهام در مسیر قیمت جهانی کالاها عوامل احتیاط در بازار هستند.

بازار ارز

عبور دلار از سقف ۳۷۵۰ تومانی

دیروز هر دلار آمریکا با رشد ۲۹ تومانی به نرخ ۳۷۷۲ تومان معامله شد. رشد ارزش دلار در سطح جهانی با رشد تقاضای آربیتراژی عامل حمایت از دلار است. افزایش نرخ درهم تا سطح ۱۰۳۸ تومانی، با توجه به نرخ برابری ثابت دلار و درهم، از نرخ دلار حمایت کرد. بنابراین با توجه به اینکه پیش‌تر شاهد مقاومت سطح ۳۷۰۰ تومانی در برابر رشد دلار بودیم، اما با عبور دلار از سطح مزبور از سه شنبه هفته گذشته، روند صعودی نرخ دلار تشدید شد. همچنین در ساعات ابتدایی روز، انتظار مقاومت سطح ۳۷۵۰ تومانی معاملات فردایی را کمتر از نقدی قرار داده بود اما با عبور دلار از سطح مزبور طی معاملات، تغییر انتظارات روند صعودی دلار را شدت بخشید. رشد تقاضا به‌صورت سنتی در ماه آذر نیز از دلار حمایت می‌کند. همچنین افزایش عرضه توسط صرافی بانک‌ها محتمل است.

بازار سکه

تداوم کم‌واکنشی سکه به طلا

دیروز هر سکه طرح جدید با افت اندک هزار تومانی همراه شد. با وجود تداوم ریزش طلای جهانی، اما رشد نرخ دلار و تمایل معامله‌گران به کاهش نوسانات سکه، مانع از ریزش سکه است. اونس طلای جهانی در هفته اخیر با عبور از کف ۱۲۰۰ دلاری به کمترین سطح در ۹ ماه و نیم اخیر (۱۱۷۷ دلار) رسید. تداوم فشار بر اونس طلا با نزدیک شدن به نشست ۱۳-۱۴ دسامبر فدرال رزرو محتمل است. در بازار ارز نیز با عبور از سطح ۳۷۰۰ تومانی روند صعودی دلار تشدید شد و دلار در ۵ روز معاملاتی اخیر رشد ۲/۴ درصدی را ثبت کرد. با وجود افت بیش از ۱۳۰ دلاری طلا، اما تمایل معامله‌گران برای حمایت از سکه، در ۱۲ روز معاملاتی اخیر حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه را بالاتر از ۴۰هزار تومان حفظ کرده است.

بازار طلای جهانی

طلا در کف ۹ ماه و نیمه

اونس طلای جهانی با افت هفتگی ۲ درصدی برای سومین هفته متوالی نزولی و به قیمت ۱۱۸۳/۶ دلار معامله شد. تداوم نوسان شاخص دلار در سقف ۱۳ سال و نیم اخیر با فشار بر طلا و شکستن سطح حمایتی ۱۲۰۰ دلاری اونس طلا را به کمترین سطح در ۹ ماه و نیم اخیر رساند. انتشار صورتجلسه نشست پیشین فدرال رزرو با تقویت احتمال (نزدیک به ۱۰۰ درصد) افزایش نرخ بهره آمریکا در نشست ۱۳-۱۴ دسامبر، عامل فشار بر اونس طلا شد. همچنین رشد بازارهای سهام نیز کاهش تقاضای محافظه کارانه طلا را رقم زد. علاوه بر این در صورتجلسه نشست اخیر فدرال رزرو، چشم انداز تسریع روند افزایش نرخ بهره نیز در سال‌های آتی تقویت شده است. اما رشد تقاضای فیزیکی طلا از سوی آسیا در قیمت‌های کنونی می‌تواند تا حدی از اونس طلا حمایت کند.

بازار اوراق مسکن

تشدید روند نزولی «تسه»ها

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با افت ۰/۱۵ درصدی همراه شدند. از ابتدای پاییز با کاهش تقاضای فصلی مسکن شاهد ریزش قیمت اوراق به زیر سطح ۹۰ هزار تومانی بودیم. روند نزولی «تسه»ها تا هفته‌های میانی آبان نیز تداوم یافت. در ماه مهر تعداد معاملات مسکن تهران، افت ۲۸درصدی را نسبت به شهریور ثبت کرد. اما در آبان، رشد ۲۲درصدی تعداد معاملات مسکن در تهران را شاهد بودیم. به این ترتیب در نیمه‌دوم آبان، نوسان اندک «تسه»ها نزدیک میانگین (۷۸هزار تومان) رقم خورد. اما از ابتدای آذر، شاهد افت ۶ درصدی اوراق هستیم. علاوه بر کاهش تقاضا، پایین بودن قدرت خرید متقاضیان نیز عامل فشار بر «تسه»ها است. نرخ سود واقعی وام نیز، با توجه به رابطه قیمت و نرخ سود، در سطح ۲۱/۶ درصد قرار گرفته است.

بازار نفت

هفته پرنوسان نفت

هر بشکه نفت خام آمریکا برای دومین هفته متوالی با رشد (۰/۸ درصدی) همراه شد و به قیمت ۴۶/۰۶ دلار معامله شد. در هفته اخیر با نزدیک شدن به نشست اوپک برای تصمیم‌گیری در مورد کاهش سقف تولیدات نوسانات قیمت نفت تشدید شد. پیشنهاد کاهش ۴ تا ۴/۵ درصدی تولیدات هر یک از اعضا، به جز لیبی و نیجریه در کنار سیگنال‌های مثبت از همکاری ایران و عراق که پیش تر مانع جدی برای توافق بودند، با تقویت خوش بینی‌ها به توافق، قیمت نفت را به ۵۰ دلار نزدیک کرد. اما در ادامه اخبار حاکی از عدم حضور عربستان در نشست تولیدکنندگان غیراوپک در وین (دو روز پیش از نشست اوپک) افت ۴ درصدی قیمت نفت را روز جمعه رقم زد. همچنان اثرگذاری کاهش تولیدات اوپک بر بازگشت عرضه و تقاضا در بلندمدت، با توجه به افزایش توجیه پذیری تولیدات شیل، مورد ابهام است.

 
 

منبع دنیای اقتصاد

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...