• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

ایران و عراق قصد افزایش تولید نفت را دارند

ایران و عراق قصد افزایش تولید نفت را دارند

پایگاه خبری یاد شده نوشت، بر اساس اعلام آژانس بین المللی انرژی*، عراق تولید خود را در سال ۲۰۲۲ میلادی به ۵.۴ میلیون بشکه در روز می‌رساند که به طور چشمگیری از برآوردهای اولیه بیشتر است.

بر اساس برآوردهای اولیه، پیش‌بینی می‌شد تولید نفت عراق در سال ۲۰۲۱ میلادی به ۴.۶ میلیون بشکه در روز برسد. تولید ایران نیز انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۲ میلادی با ۴۰۰ هزار بشکه افزایش در روز به ۴.۱۵ میلیون بشکه برسد.

این در حالی است که اعتبار توافق کاهش تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از ابتدای ژانویه ۲۰۱۷ (۱۱ دی ماه ۱۳۹۵) به مدت ۶ ماه است و هنوز این سازمان تصمیمی برای تمدید آن نگرفته، ضمن آنکه ایران نیز تا رسیدن به سطح تولید پیش از تحریم خود از این توافق مستثنی شده است.

اوپک در نشست رسمی دهم آذر این سازمان در وین، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت‌ها کمک کند.

براساس این توافق، قرار است اوپک یک میلیون و ٢۰۰ هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد. ایران، الجزایر، آنگولا، اکوادور، گابن، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا عضو اوپک هستند. ایران، نیجریه و لیبی از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شده‌اند.

«محمد سنوسی بارکیندو» دبیرکل اوپک دوشنبه گذشته (۱۶ اسفند) گفت: برای پاسخ به این سوال که آیا اوپک و غیراوپک در ماه مه (اردیبهشت-خرداد) توافق کاهش تولید را تمدید خواهند کرد، هنوز زود است اما چگونگی اجرای این توافق تاکنون بسیار خوب بوده است.

اویل پرایس همچنین نوشت، وزیران نفت ایران و عراق یادداشت تفاهمی امضا کرده‌اند که اختلافات خود در مورد میدان‌های نفتی مشترک را کنار بگذارند و خط لوله‌ای برای صادرات نفت خام از میدان‌های نفتی کرکوک در شمال عراق بسازند که از خاک ایران می‌گذرد.

عراق که با تولید ۴.۴۷ میلیون بشکه در روز نفت در ژانویه (دی-بهمن) گذشته، بسیار بیش از سهمیه ۴.۳۵ میلیون بشکه در روزی خود نفت تولید کرده است، به گفته «جابر علی اللعیبی» وزیر نفت این کشور، می‌تواند در نیمه دوم امسال تولید خود را به پنج میلیون بشکه در روز برساند.

ایران نیز به گفته «بیژن زنگنه» وزیر نفت این کشور، در پایان بهمن ماه (۱۹ فوریه) امسال توانسته صادرات نفت خود را به سه میلیون بشکه در روز برساند که بیشترین سطح تولید آن از سال ۱۹۷۹ است. ایران می‌خواهد تولید نفت خود را در سال ۲۰۲۱ به پنج میلیون بشکه در روز برساند. اگر چه برای دستیابی به این هدف نیازمند سرمایه‌گذاری خارجی است.

این هدف برای ایران یک رکورد جدید نیست زیرا این کشور در دهه ۱۹۷۰ (دهه ۱۳۵۰ هجری شمسی) و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، روزانه ۶ میلیون بشکه نفت تولید می‌کرد. به هر حال، موفقیت ایران در این راه بستگی به سرمایه‌گذاری خارجی دارد که تاکنون از این کشور گریزان بوده است. پایگاه خبری یاد شده اضافه کرد، تا زمانی که هر تولیدکننده بزرگی به دنبال افزایش تولید باشد، مازاد عرضه نفت در بازار پا بر جا خواهد بود.

*International Energy Agency

 
 

منبع ایرنا

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...