48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
حمید زمانزاده در بیستوششمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی که در سال اجلاس برگزار شد، اظهار کرد: اگر امروز از من بپرسند معضل اصلی اقتصاد کشور تورم است یا رشد نظر من بر رشد خواهد بود.
وی افزود: با توجه به سوابق تاریخی اقتصاد کشور قطعا مساله رشد در اولویت است و متولی ساماندهی آن نیز به عهده حاکمیت است، ولی بانک مرکزی متولی سیاستهای پولی است ولی باید مهار تورم را باید در دست داشته باشد.
این اقتصاددان اضافه کرد: ما در اقتصادی زندگی میکنیم که روابط خارجی بزرگترین قید رشد اقتصادی ما شده است، در کشورهایی که ثبات سیاسی و اقتصادی وجود دارد رشد اقتصادی اینقدر منوط به روابط خارجی نیست.
وی درباره اقتصاد ایران توضیح داد: در گذشته که ما تحریم بودیم درآمدهای ما به یک چهارم رسید و در نتیجه محدود شدن روابط تجاری بینالمللی ما رشد اقتصادی ما نیز بسیار لطمه دید که حاکمیت به درستی برای دستیابی به رشد اقتصادی، احیای روابط خارجی را در اولویت قرار داد.
زمانزاده درباره بانک مرکزی اظهار کرد: بانک مرکزی توان برقراری رشد اقتصادی را با توجه به سیاستهای پولی ندارد، چون همانگونه که گفتم معضلات اقتصادی کشور ما مواردی از جمله روابط بینالمللی تجاری و موضوعاتی از قبیل مسائل مربوط به کسبوکار است در چنین شرایطی سیاست پولی چکاری میتواند کند. برای رسیدن به رشد اقتصادی باید موانع برداشته شود. من موافق نیستم که بانک مرکزی برای رسیدن به رشد اقتصادی سیاستهای انبساطی پولی را مدنظر قرار دهد، مگر تاکنون سیاستها انقباضی بوده است که از این به بعد قرار باشد با برقراری سیاستهای انبساطی رشد اقتصادی ایجاد شود.
مدیر امور پژوهشکده پولی و بانکی افزود: افق اقتصادی کشور در اواخر سال جاری و اوایل سال ۱۳۹۶ رشد مثبت را نشان میدهد ولی در چنین شرایطی ریسکهای تورمی غلبه خواهد کرد. سیاستگذار پولی باید همچنان به اهداف کنترل تورم خود متعهد باشد و به دنبال این نباشد که با سیاستهای انبساط پولی رشد کند چون نمیتواند.
وی همچنین اظهار کرد: همچنین نرخ سود بانکی باید کاهش پیدا کند البته این موضوع هم از طریق بانک مرکزی امکانپذیر است، ولی بانک مرکزی قادر نخواهد بود که در عوامل سود بانکی تغییر ایجاد کند. اگر قرار باشد که با سیاستهای انبساطی نرخ سود بانکی کاهش پیدا کند دوباره تورم بالا رفته و به دنبال آن نرخ سود بانکی افزایش خواهد یافت، در نتیجه بانک مرکزی باید دستاوردهای خود را در زمینه کاهش تورم حفظ کند.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...