48000408 21 98+
info@toseabnieh.ir
شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18
تسنیم، آخرین گزارش ارائهشده از سوی مرکز آمار ایران حاکی از آن است که در زمستان 97 واحدهای مسکونی پیشبینیشده در پروانههای صادرشده برای احداث ساختمان توسط شهرداری تهران 25.4 درصد و در شهرداریهای کل کشور 23.9 درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل از آن افزایش یافته است.
بر این اساس در زمستان گذشته تعداد 18953 واحد مسکونی در پروانههای صادرشده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری تهران، پیشبینی شده است که نسبت به پاییز 97 حدود 12.5 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 25.4 درصد افزایش داشته است.
متوسط تعداد واحد مسکونی برای هر یک از این پروانههای احداث ساختمان 7.1 واحد بوده است. مجموع مساحت زیربنا در پروانههای احداث ساختمان صادرشده از سوی شهرداری تهران در فصل زمستان 1397 بالغ بر 3552هزار مترمربع بوده است که نسبت به فصل گذشته حدود 5.4درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 29.8 درصد افزایش داشته است. متوسط مساحت زیربنای این دسته از پروانهها در دوره مورد بررسی حدود 1329 مترمربع بوده است.
در فصل زمستان سال 97 تعداد 114614 واحد مسکونی در پروانههای صادرشده برای احداث ساختمان از سوی شهرداریهای کشور پیشبینی شده که نسبت به فصل گذشته حدود 50.1 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 23.9 درصد افزایش داشته است. متوسط تعداد واحد مسکونی در هر پروانه احداث ساختمان 2.5 واحد بوده است.
این آمار نشان از آن دارد که افزایش یکباره قیمت مسکن در بهار، تابستان و پاییز 97 شرایطی را بهوجود آورده تا سازندهها و انبوهسازان در اوج گرانیها بر فعالیت خود در بخش ساختوساز مسکن اضافه کنند، اقدامی که خروجی آن در تهران و کشور بهترتیب افزایش 25.4 و 23.9 درصدی صدور پروانههای صادرشده احداث ساختمان شده است.
در حالی روی کاغذ شاخصهای سال 97 مربوط به ساختوسازها رشد قابل توجهی داشته است، طی ششماهه اول سال 98 نیز در سطح شهر نیز تقریباً وضعیت همینگونه است. در مناطق مختلف تهران بهویژه در نیمه جنوبی شهر بهواسطه تسهیلات ارائهشده از سوی بانک مسکن برای احیای بافتهای فرسوده، تخریب، تجمیع و نوسازی واحدهای مسکونی نسبت به سال گذشته بهشدت افزایش یافته است.
در شهرهای اطراف تهران نیز وضعیت همینگونه است و در سایر شهرهای کشور نیز متناسب با افزایش صدور پروانههای احداث، ساختوسازها افزایش چشمگیری داشته است. گرچه در دوره 5 سال و چند ماه حضور وزیر مستعفی راه و شهرسازی سیاستهای وزارت راه روی تحریک تقاضا متمرکز شده بود که افزایش سرسامآور قیمتها در سال 97 نتیجه آن بود، اما بهنظر میرسد تغییر مدیریت در این وزارتخانه و توجه به بخش تولید کنار نبود تناسب بین عرضه و تقاضا و همچنین قیمتهای بالا، باعث شده تا بر فعالیت سازندهها برای تولید مسکن افزوده شود.
صاحبنظران و کارشناسان اقتصادی بهضرس قاطع میگویند تنها با تکیه بر بخش ساختوساز مسکن بهدلیل ارتباطات پسین و پیشین با صنایع مختلف میتوان بهراحتی اثرات تحریم را به حداقل و حتی صفر رساند، در این بین دولت بهطور عام و وزارت راه و شهرسازی بهطور خاص بایستی برنامههای اجرایی جهت رونق تولید بخش مسکن را عملیاتی کنند.
تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...
دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...
دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...
دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاریها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...