• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

ورود سرمایه‌گذاران خارجی به بورس و مشکلات پیش رو

ورود سرمایه‌گذاران خارجی به بورس و مشکلات پیش رو

حمیدرضا دانش کاظمی در مورد شرایط بورس اوراق بهادار تهران پس از لغو تحریم ها گفت: من از افرادی بوده‌ام که انتظار داشتم شاخص بورس اوراق بهادار پس از لغو تحریم‌ها و اجرا شدن برجام، رشد کند ولی با توجه به این‌که در ماه‌های آخر سال ۱۳۹۴ شیب بسیار تندی را در رشد سهام برخی از صنایع داشتیم طبیعی بود که اصلاحاتی در شاخص بورس اوراق بهادار و سهام این صنایع صورت پذیرد.

وی ادامه داد: چون در دو ماه سال ۱۳۹۴ شیب بازار بسیار تند بود در ابتدای سال ۱۳۹۵ با اصلاح شاخص روبه‌رو شدیم در نتیجه از دیدگاه من رفتار بازار درست و عاقلانه بود.

این فعال بازار سرمایه که به آینده بورس اوراق بهادار تهران امیدوار است، عنوان کرد: من پیش‌بینی می‌کنم که در سال ۱۳۹۵ شاخص رشد کند، دلایل من برای این پیش‌بینی موضوعات فاندامنتالی است، از جمله این‌که پس از برجام انتظار داریم که پول‌های خارجی بیشتر به کشور بیاید و می‌دانیم خارجی‌ها در حال حاضر در حال ارزیابی بازار ما هستند.

دانش کاظمی با بیان این‌که باید شرایط انتقال پول تسهیل شود تا خارجی‌ها وارد بازار ایران شوند تاکید کرد: مشکل ما فقط مربوط به مسائل سوئیفت و دلار آمریکا نیست، چرا که اگر سرمایه‌گذار خارجی پولش را به ایران بیاورد بنا بر مصوبه بانک مرکزی هیچ‌گونه ضمانتی را نمی‌تواند از بانک‌ها دریافت کند، بنابراین مشکلات عمدتا داخلی است البته من معتقد هستم این مشکلات به مرور حل خواهد شد.

این کارگزار بورس بهادار با بیان این‌که نرخ سود بانکی و تسهیلات در ایران زیاد بالاست، گفت: انتظار ما از دولت این است که همان‌طور که تاکنون منطقی و در چارچوب علم کارکرده این عملکرد منطقی را ادامه و نرخ سودها را کاهش دهد. این اقدامات در صورت عملی شدن اثر خوبی را روی P/E بازار می‌گذارد و آن را مثبت می‌کند.

وی اضافه کرد: من پیش‌بینی می‌کنم بازار با نرخ ملائمی رشد کند. شیب تند آفت رشد بازار است اگر دوباره بازار خیلی تند به قیمت‌های بالا برسد ما شاهد رکود طولانی‌مدتی خواهیم بود.

دانش کاظمی در پاسخ به این‌که چرا پس از لغو تحریم‌ها سهام تعدادی از صنایع رشد چشم‌گیری داشت ولی در مقابل صنایعی بودند که رشدی نداشتند، اظهار کرد: بعضی از صنایع، پیش‌تر خود را برای فضای پسابرجام آماده کرده بودند که از جمله آن می‌توان به صنعت خودروسازی اشاره کرد و این موضوع باعث شد به محض باز شدن فضا به طور مثال از پژو غرامت گرفته شود و با این شرکت و همچنین سیتروئن قرار‌داد بسته شود. این موضوعات روی بورس اثر خود را گذاشت چون مدیران خودرویی متناسب با اتفاقات اقتصادی عکس‌العمل مناسب انجام دادند.

این کارگزار بورس ادامه داد: این موضوعات باعث شد سهام شرکت‌هایی همچون ایران خودرو، سایپا و زامیاد به بیش از سه برابر برسد و شرکتی مثل پارس خودرو که زیان ده هم است سهامش ۲.۵ برابر شود. اینها نشان می‌دهد که بازار سرمایه نسبت به ورود سرمایه خارجی در صورتی که واقعی باشد عکس‌العمل نشان می‌دهد، اما این رفتار را در خیلی از صنایع مانند پتروشیمی‌ها مشاهده نکردیم، چرا که آنها خود را برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی آماده نکرده بودند، لذا بورس هوشمندانه عمل کرد و آنجایی که پول خارجی آمد رشد کرد و در صنایعی که سرمایه‌گذاری صورت نگرفت رشدی هم صورت نگرفت.

دانش کاظمی افزود: تصور شخصی من این است که سال ۱۳۹۵ باید نرخ بهره بانکی کاهش پیدا کند. در آن صورت است که پول‌های سپرده‌گذاری شده در بانک‌ها خارج می‌شود.

این فعال بازار سرمایه در مورد سرمایه‌گذاران خارجی نیز گفت: شفاف‌ترین جایی که خارجی‌ها می‌توانند سرمایه‌گذاری کنند و بازده مناسبی داشته باشند بازار سرمایه است از دیدگاه من سرمایه‌گذاران خارجی حتما به ایران خواهند آمد ما جلسات زیادی را با سرمایه‌گذارانی از کشورهای چین، سوئیس، آلمان، انگلستان و استرالیا گذاشته‌ایم. آنها همه علاقه‌مند بوده‌اند که در ایران سرمایه‌گذاری کنند، اما بیشتر در چارچوب عملیاتی کار، ابهام‌هایی داشته‌اند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...