• منطقه 22 - شهرک گلستان- ساحل شرقی دریاچه چیتگر - برج تجارت لکسون - طبقه 6

48000408 21 98+

info@toseabnieh.ir

شنبه تا پنجشنبه 8 تا 18

گزارش تکمیلی گمرک از تجارت خارجی کشور در سال۱۳۹۴ منتشر شد

گزارش تکمیلی گمرک از تجارت خارجی کشور در سال۱۳۹۴ منتشر شد

به نقل از گمرک، کالاهای اساسی طی سال‌های گذشته رتبه‌های نخست اقلام عمده وارداتی به کشورمان بوده‌اند که این جایگاه در سال ۱۳۹۴ حفظ شد، اما با یک شیب نزولی که حاکی از مدیریت واردات موفق این کالاها بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد واردات گندم در سال گذشته به ۸۶۲ میلیون دلار رسید این در حالی است که ما در سال ۱۳۹۳ به میزان ۲ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار گندم وارد کرده بودیم. بنابراین دولت توانست در سال گذشته یک میلیارد و ۵۵۸ میلیون دلار در واردات گندم صرفه‌جویی ارزی نماید.

همچنین واردات ذرت دامی از یک میلیارد و ۷۹۹ میلیون دلار در سال ۹۳ به یک میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار کاهش یافت. همچنین واردات برنج در سال گذشته نیز شیب نزولی داشت و به‌طور چشمگیری کاهش یافت، به نحوی که ۶۸۰ میلیون دلار برنج در سال ۱۳۹۴ وارد کشورمان شد در حالی که واردات برنج کشورمان در سال ۱۳۹۳ به میزان یک میلیارد و ۴۳۱ میلیون دلار بود.

همچنین کنجاله سویا دیگر نهاده دامی است که در سال‌های گذشته ارزبری بالایی داشته است و به نظر می‌رسد سیاست‌های دولت در مدیریت واردات این محصول نیز کاملاً موفق بوده و واردات این کالا نیز به‌طور چشمگیری کاهش داشته است، به‌طوری که سال گذشته ۶۷۲ میلیون دلار کنجاله سویا وارد کشور شد، این در حالی است که واردات کنجاله سویای کشورمان در سال ۱۳۹۳ به میزان یک میلیارد و ۲۶۳ میلیون دلار بود. در مجموع یک بخش استراتژیک و بسیار حساس ما با کاهش واردات مواجه بودیم، به‌طوری که مجموع واردات غلات ایران در سال ۱۳۹۴ به ۳ میلیارد و ۴۴۷ میلیون دلار رسید در حالی که این رقم در سال ۱۳۹۳ به میزان ۶ میلیارد و ۲۱۷ میلیون دلار بود. همچنین ارقام واردات روغن‌های نباتی نیز در سال ۱۳۹۴ کاهش چشمگیری را نشان می‌دهد.

واردات روغن نباتی ایران در سال ۱۳۹۴ به یک میلیارد و ۶ میلیون دلار رسید، این در حالی است که در سال ۱۳۹۳ کشورمان یک میلیارد و ۴۷۷ میلیون دلار انواع روغن نباتی از سایر کشورها وارد کرده بود.

این گزارش می‌افزاید: واردات توتون و تنباکو هم در سال گذشته کاهش داشته و از ۲۳۶ میلیون و ۶۵۳ هزار دلار سال ۱۳۹۳ به ۲۲۵ میلیون و ۳۷۶ هزار دلار در سال ۱۳۹۴ رسید.

همچنین در بخش واردات قند و شکر و انواع شیرینی‌جات هم با کاهش چشمگیر واردات مواجه بودیم به‌طوری که واردات این محصولات از ۴۱۰ میلیون و ۱۸۴ هزار دلار در سال ۱۳۹۳ به ۲۰۲ میلیون و ۴۳۶  هزار دلار رسید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار


تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام

تداوم رکود در بازار سهام دنیای اقتصاد– زهرا رحیمی‌: روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت 270 واحدی مواجه شد و به ...

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

تدوین مکانیزم کشف قیمت دلار

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی مقرراتی را ابلاغ کرد که ضمن به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز، روش کشف و اعلام قیمت را شفاف ...

بورس تهران در مرز هشدار

بورس تهران در مرز هشدار

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با ریزش 536 واحدی در یک قدمی کانال 64 هزار واحدی قرار گرفت؛ جایی که ...

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

بورس؛ پیشرو در واگذاری‌های دولتی

دنیای اقتصاد- از زمان ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۸۴ تاکنون، ۵۴ درصد کل واگذاری‌ها از طریق بورس اوراق بهادار انجام ...